Milinković: Greške koje Evropa ne prašta, zabrinjava kada postignete tri gola, a ne osvojite ništa

"Malo smo bili organičeni izmjenama, na klupi smo imali četiri defanzivca i povrijeđenog Almeidu, pa su možda izmjene bile iznuđene i čudne, a igrači su bili na nekim pozicijama koje im nijesu prirodne. Glavu gore, treba da nastavimo, ako budemo imali ovakvu želju i volju mislim da ćemo se vrlo brzo vratiti na pravi kolosjek"

10993 pregleda 199 reakcija 23 komentar(a)
Milinković, Foto: FK Budućnost
Milinković, Foto: FK Budućnost

Pobjeda nad šampionom Andore (Atletik Eskaldes) i porazi od Brejdablika i dva puta od Struge...

Još jedna evropska priča Budućnosti završena je neslavno, iako je sinoć u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv prvaka Sjeverne Makedonije (poraz 4:3) bilo bar nekog pomaka u igri "plavih".

"Bili smo mnogo bolji nego u prvoj utakmici i mnogo bolji nego u premijernom meču u prvenstvu koji smo izgubili", poručio je nakon oproštaja od Evrope, novi/stari trener Budućnosti Mladen Milinković.

NE PROPUSTITE

Dodao je da ako nešto može da bude utjeha poslije poraza onda je to što je vidio da su se njegovi igrači borili od prvog do posljednjeg minuta.

"I u ovom teškom momentu za sve nas moramo ih podržati i stati iza njih i nastaviti normalno sa radom", jasan je Milinković.

Budućnost je povela, a onda odmah primila gol, nakon čega je do kraja jurila vođstvo Struge, koje nije sustigla...

"Bila je dinamična utakmica, nije mogla da počne bolje po nas, ali samo tri-četiri minuta kasnije oni su izjednačili. To su neke greške koje Evropa jednostavno ne prašta", jasan je srpski stručnjak.

Osvrnuo se i na detalj iz drugog poluvremena kada je lopta nakon udarca Vladana Adžića vjerovatno prešla gol liniju, ali pomoćni sudija nije to vidio. Uostalom, možda tom prilikom i bio faul štopera "plavih" nad Savom Radićem.

"Iako to nikad ne govorim, mislim da je presudni trenutak bio taj sporni momenat. Na klupi smo odgledali snimak i smatramo da je lopta prešla liniju. Sudija nažalost to nije vidio, a vjerovatno bi bila drugačija situacija", kaže Milinković.

Jedna stvar posebno brine stratega Budućnosti.

"Ono što zabrinjava jeste da postignete tri gola na utakmici, a ne osvojite baš ništa. Sigurno da nikako nije lijep osjećaj".

Da li je Milinković vidio razliku u pristupu odbrane i ostalog dijela tima?

"Ekipa gubi i pobjeđuje…Bilo je individualnih grešaka, odigravali smo rizične pasove, nešto što ne smije da se radi. Mogu da kažem bravo igračima za zalaganje volju i želju, a probleme koje evidentno imamo moramo rješavati u hodu i u toku prvenstva", podvukao je.

Pozitivna stvar su mladi, poput Vasilija Adžića i Vladimira Perišića, a bilo je i iznuđenih mijenjana pozicija pojedinim igračima.

"Dosta je mladih igrača, tri bonusa u prvih jedanaest. Malo smo bili organičeni izmjenama, na klupi smo imali četiri defanzivca i povrijeđenog Almeidu, pa su možda izmjene bile iznuđene i čudne, a igrači su bili na nekim pozicijama koje im nijesu prirodne. Glavu gore, treba da nastavimo, ako budemo imali ovakvu želju i volju mislim da ćemo se vrlo brzo vratiti na pravi kolosjek i početi da pravimo rezultate, jer su rezultati u fudbalu najvažniji".

Zahvalio se navijačima...

"Istakao bih podršku svih navijača, ne samo 'Varvara' koji su uvijek tu. Prvi put sam osjećao da je na tribini bukvalno svaki navijač je uz nas. Žao mi je što ih nijesmo obradovali, ali se nadam da hoćemo u narednom periodu", zaključio je Milinković.

Bonus video: