Mladen Kašćelan pomoćni trener u ruskom premijerligašu, saznaju tamošnji mediji

Nekadašnji crnogorski reprezentativac dobio ulogu pomoćnika u ruskom premijerligašu Pari NN, samo mjesec nakon završetka igračke karijere

6128 pregleda 0 komentar(a)
Kašćelan je nakon ispunjenog obećanja potaržio novi izazov, Foto: FK Baltika
Kašćelan je nakon ispunjenog obećanja potaržio novi izazov, Foto: FK Baltika

Najposjećeniji stadion u Rusiji plakao je nakon posljednjeg kola FNL-a, na oproštaju od igračke karijere kapitena Baltike Mladena Kašćelana. On je održao riječ i ekipa iz Kalinjingrada je četvrti klub kojeg je uveo u rusku Premijer ligu.

Kašćelan je u posljednjoj sezoni imao i zaduženje da vodi brigu o napretku dva talentovana mlada igrača, koji su i iznijeli teret sezone (Tamerlan Musajev je zvanično bio najbolji mladi igrač sezone), a nakon uspješnog testa i Uefa A licence Kašćelan je naglasio da ga u budućnosti zanima posao trenera.

No, ponudu da vodi akademiju Baltike ili bude dio klupske organizacije odbio je, saznaje Metaratings.ru.

"Kako doznaje Metaratings.ru, Crnogorac Mladen Kašćelan pridružiće se trenerskom štabu Sergeja Jurana u pemijereligašu iz Nižnjeg Novgoroda, Pari NN.

"Bivši fudbaler, koji je od 2013. igrao u Rusiji za Arsenal, Tosno, Tambov i Baltiku, ljetos je završio igračku karijeru u 40. godini. Napomenimo da je Kašćelan sve te klubove uveo u Premijer ligu.

U Baltiki, posljednjem klubu u Mladenovoj igračkoj karijeri, razmatrali su ga kao trenera u akademiji, ali je odlučio ući u trenerski štab prvoligaša.

"Na početku sezone RPL-a, Pari NN je izgubio od Zenita (0:2) i remizirao sa Uralom (0:0)", piše u objavi Metaratings.ru.

Zvanični sajt kluba nije potvrdio vijest da će novi pomoćnik Sergeju Juranu biti Kašćelan.

Kašćelan je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 25 utakmica i bio je dio ekipe koja je na Vembliju remizirala sa Engleskom.

Bonus video: