Sutjeska sa Pirineja gleda prema Holandiji

Nikšićani danas (17 h) gostuju Santa Kolomi u Andori u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Imaju prednost od dva gola iz prve utakmice, ali su oprezni u najavama i ističu da ništa nije odlučeno. Pobjednika čeka AZ Alkmar

10459 pregleda 15 komentar(a)
Stručni štab i igrači Sutjeske juče na treningu u Andori, Foto: FK Sutjeska
Stručni štab i igrači Sutjeske juče na treningu u Andori, Foto: FK Sutjeska

Tokom prethodne dvije sezone nijedan crnogorski klub nije uspio da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. I dok je ovo takmičenje osnovano kako bi ekipe iz nižih liga imale veću šansu da dođu do grupne faze, timovi iz Meridianbet 1. CFL se tome nisu ni primakli. I, po svemu sudeći, neće još jedno vrijeme.

A priliku da napravi iskorak, plasira se u treće kolo kvalifikacija i makar pomjeri ljestvicu, ima Sutjeska, koja danas (17 časova) gostuje Santa Kolomi u revanšu drugog kola.

Sutjeska je u prvom meču slavila 2:0, stekla lijepu prednost pred revanš, ali daleko od toga da je završila posao. Tim iz Andore je prije sedam dana imao ozbiljne šanse, igrao otvoreno, mogao da zatrese mrežu, čak i da prvi dođe do vođstva i sigurno je da ekipu Nenada Brnovića na Pirinejima ne očekuje lak zadatak.

- Imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Sada bolje poznajemo protivnika, koji je kvalitetan u napadu. Ako budemo igrali kao i u Podgorici, plasiraćemo se u treće kolo - smatra desni bek Sutjeske Dragan Grivić.

Sutjeska na pet ovosezonskih utakmica nije poražena. Između dva evropska meča, Nikšićani su u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi remizirali na gostovanju Mornaru (1:1), ali je na tom meču Brnović izveo kombinovanu postavu kako bi sačuvao svježinu pred večerašnji susret.

- Santa Koloma je u prvom meču pokazala da se radi o ozbiljnoj ekipi. Ništa nije završeno. Imamo dobru prednost iz prvog meča, ali nas čeka još 90 minuta. Moramo ozbiljno pristupiti utakmici i, nadam se, plasirati se u narednu rundu - poručio je asistent u stručnom štabu Sutjeske Nemanja Kljajević.

U međuvremenu, Nikšićani su jedina crnogorska ekipa koja je i dalje aktivna u Evropi. Arsenal je avanturu u Ligi konferencija davno završio, dok je Budućnost neslavno prije dvije noći u Podgorici, u istom takmičenju, eliminisana od Struge.

Ukoliko prođe u treće kolo, Sutjeka će imati čast i privilegiju da se sastane sa nekadašnjim šampionom jedne od fudbalski vodećih zemalja u Evropi AZ Alkmarom.

Prva utakmica vjerovatno bi se igrala narednog četvrtka, 10. avgusta pod Goricom, a revanš sedam dana kasnije u Holandiji. Prije toga, Marko Matanović, Vuk Striković i drugovi moraju da odrade domaći zadatak na Pirinejima.

Bonus video: