Električari postaju superheroji kada navuku fudbalske dresove

KI Klaksvik, klub sa Farskih Ostrva koji je prošle sezone eliminisao Sutjesku, obezbijedio najmanje grupnu fazu Lige konferencija, a imaće šansu da u gradić od 5.000 stanovnika dovede Ligu šampiona

8331 pregleda 8 komentar(a)
Danijelsen i Joensen na radnom mjestu, Foto: KI_Klaksvik (Twitter)
Danijelsen i Joensen na radnom mjestu, Foto: KI_Klaksvik (Twitter)

Poslije Gibraltara i Luksemburga još jedna mala zemlja uživaće u evropskom fudbalu tokom jeseni.

Klaksvik, prvak Farskih Ostrva i klub koji dolazi iz istoimenog gradića od 5.000 stanovnika, najljepša je fudbalska priča sezone. Momci Magnea Hoseta već su obezbijedili najmanje nastup u grupnoj fazi Lige konferencija, a ukoliko u dva meča budu bolji od Moldea biće na korak od toga da na maleni stadion okružen brdima dovedu i Ligu šampiona.

A bajku na ovom bajkovitom ostrvu pišu i obični momci, oni koji preko dana rade kao električari, a nakon redovnog posla - kada obuku fudbalske dresove - postaju superheroji.

Njih dvojica su Joanes Kalse Danijelsen i Rene Joensen, a Klaksvik je jutro nakon jednog od nezaboravnih mečeva ovog ljeta u kvalifikacijama za Ligu šampiona postavio njihovu fotografiju sa radnog mjesta.

"To je ono što mi radimo. Joanes i Rene su sinoć imali veliku ulogu na terenu, a danas su se vratili na posao. Obojica su električari i rade za lokalnu kompaniju EL-IN", piše u opisu fotografije.

KI Klaksvik, klub koji postoji 118 godina i koji je prošle godine iz kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisao Sutjesku, ovog ljeta priredio je senzacionalnu priču.

Najprije je u dvomeču eliminisao najbolju mađarsku ekipu Ferencvaroš, a sinoć i šampiona Švedske Haken.

"Suze. Suze zbog sreće. Kakav klub, kakav tim, kakva priča... Ovo nije realno", objavio je Klaksvik na Tviteru nakon sinoćnjeg penal-ruleta i eliminicije Hakena.

Poslije Gibraltara i Luksemburga, evropska jesen stigla je i na Farska Ostrva. Crna Gora i nakon 17 godina od obnove nezavisnosti čeka da se "upiše" među zemlje koje su imale predstavnika u grupnoj fazi jednog od Uefinih takmičenja.

Bonus video: