Ćulafić nakon potopa u Andori: Svi igrači su dovedeni nakon konsultacija i aminovanja trenera Brnovića

Poslije blamaže Sutjeske u Ligi konferencija oglasio se savjetnik za sportska pitanja i transfere nikšićkog kluba

18895 pregleda 73 reakcija 73 komentar(a)
Ćulafić sa posljednjim pojačanjem Sutjeske Janisom Begdadijem, Foto: FK Sutjeska
Ćulafić sa posljednjim pojačanjem Sutjeske Janisom Begdadijem, Foto: FK Sutjeska

Crnu seriju crnogorskih klubova u evropskim takmičenjima nastavila je Sutjeska. Tačnije - iako je to bilo teško zamisliti - otišla je još jedan korak unazad.

Tim iz Nikšića ponižen je od Santa Kolome - nakon pobjede od 2:0 u Podgorici poražen je sa 3:0 u Andori i tako se na bolan način oprostio od Lige konferencija u 2. kolu kvalifikacija.

I dok se za blamažu u zemlji smještenoj između fudbalskih velesila Francuske i Španije očekuje da neko iz Sutsjeske preuzme odgovrnost, prvi se oglasio Igor Ćulafić - od juna ove godine savjetnik za sportska pitanja i transfere nikšićkog kluba.

On je na Fejsbuku napisao da su svi igrači koji su u posljednja dva mjeseca stigli u Sutjesku došli "u konsultacijama i 'aminovanjem' od strane Nenada Brnovića, šefa stručnog štaba".

Njegovo saopštenje prenosimo integralno...

"Poslije poraza (0:3) od Santa Kolome u revanšu drugog kola kvalifikacija Lige konferencija te eliminacije iz ovog takmičenja, a zbog opravdanog revolta navijača i simpatizera FK Sutjeska, smatram obaveznim da ovim putem prezentujem nekoliko činjenica.

- U prethodna dva mjeseca, koliko obavljam funkciju savjetnika za transfere, u FK Sutjeska je došlo sedam igrača i svi, bez izuzetka, isključivo u konsultacijama i 'aminovanjem' od strane Nenada Brnovića, šefa stručnog štaba. U najveći dio pregovora sa igračima bio je direktno uključen i sam Brnović.

- Istina je da, do nedavnog dolaska Milana Mirosavljeva, nismo uspjeli angažovati igrača na poziciji napadača, iako smo, zajedno sa stručnim štabom, učestvovali u pregovorima i formirali najbolju moguću ponudu za dva igrača. Ispostavilo se da su menadžerske agencije isključivo 'tvrdile pazar' iskoristivši zvanične ponude FK Sutjeska za podizanje cijene tih igrača na tržištu, u nekim drugim pregovorima. Neću pominjati imena igrača niti cifre do kojih smo išli, ali preko tih vrijednosti nismo mogli - jednostavno, zavlačiti ruku u kasu koja se ponajviše puni novcem poreskih obveznika grada Nikšića, po mom sudu bilo je nepošteno.

- FK Sutjesku su u ljetnjem prelaznom roku napustila sedmorica igrača. Šestorici su ugovori istekli, neki od njih su za produžetak saradnje tražili značajno povećanje plate što klub, s obzirom na smanjeni budžet, nije mogao da prihvati (o imenima igrača neću). Jedan igrač je meni saopštio da ima ponudu iz inostranstva koja mu, maltene rješava životno pitanje te uputio molbu da ode. Obećanje koje sam mu dao, ispunio sam zajedno sa ljudima iz uprave kluba. Pomogli smo čovjeku.

- U odnosu na prošlosezonsku ekipu, a bez obzira na činjenicu o broju odlazaka, ove sezone u sastavu su prvotimci: Giljen, Grivić, Babić, Krstović, Matanović, Vuković, Striković i Živković. Dakle, njih osam što upućuje na zaključak da ekipa i nije toliko promijenjena.

- Najvažnije u cijeloj priči za mene jeste to što se u ovom sastavu FK Sutjeska nalazi čak 13 igrača iz Nikšića od kojih su čak desetorica mlađi od 22 godine. Vrlo sam ponosan na ovaj podatak jer sam mišljenja da šansu treba davati mladim domaćim igračima u koje imam ogromno povjerenje.

- Na ličnu inicijativu, FK Sutjeska je potpisao dva stipendijska ugovora i to sa Danilom Ćetkovićem i Igorom Jokanovićem, dječacima iz svoje fudbalske škole. Siguran sam da obojica predstavljaju ogroman potencijal u šta će se vrlo brzo uvjeriti fudbalska javnost u Crnoj Gori.

- Od nijednog transfera, dolaska ili odlaska, potpisnik ovih redova nije prihodovao niti jedan cent.

- Potpisnik ovih redova na startu svog angažmana, osim mjesečne nadoknade, odrekao se svih privilegija i premija koje mu klupskim pravilnikom pripadaju, a u korist igrača i stručnog štaba.

- Nikada se, po pitanju tretmana bilo kog igrača, potpisnik ovih redova kao ni bilo koji član uprave, nije miješao u odluke stručnog štaba", piše u saopštenju Ćulafića.

Bonus video: