Povratak u domaću realnost, Milinković poručuje pred Rudar: Teško je imati mirnoću, ali moramo da se borimo sa tim

Nastavlja se Meridianbet 1. CFL: Rudar u Pljevljima dočekuje uzdrmanog prvaka, subota od 19 sati

3544 pregleda 8 komentar(a)
Milinković, Foto: Boris Pejović
Milinković, Foto: Boris Pejović

Pobjeda u prvom meču sezone protiv Aletik Eskaldesa, pa pet utakmica bez trijumfa i još jedan bolan oproštaj od Evrope.

Fudbaleri Budućnosti u utorak su se porazom od šampiona Sjeverne Makedonije Struge "pozdravili" sa evropskim utakmica u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija, a već sjutra (subota) vraćaju se u domaću realnost.

U drugom kolu Meridianbet 1. CFL, šampion gostuje kod Rudara u Pljevljima - meč na stadionu pod Golubinjom počinje u 19 sati.

"Ne možemo reći da smo se vratili - kad izgubite teško je biti zadobvoljan i imati mirnoću, ali jednostavno moramo da se borimo sa tim", okrenuo se još jednom eliminaciji od Struge trener Budućnosti Mladen Milinković.

Ipak...

"Ono što sam i rekao nakon Struge - dobro je da su momci pokazali bolju i želju i to je jedan od veoam bitnih faktora za nas", dodao je šef struke "plavih" za klupski sajt.

Bilo je loše u Evropi ovog ljeta, ali i na startu domaćeg šampionata, pošto je Budućnost u prvoj rundi poražena od novajlije Mladosti iz Donje Gorice.

"Vraćamo se domaćim obavezama, svakako da su očekivanja maksimalna. Ono što je za nas bitno jeste da od prve utakmice u nastavku prvenstva krenemo pozitvno, da napravimo dobar rezultat i da mirnije uđemo u nastavak sezone", poručio je Milinković, kojem će duel u Pljevljima biti drugi nakon povratka na klupu Budućnosti.

Nisu ni Pljevljaci krenuli najbolje...

"Da, ni oni nisu najbolje strartovali, upisali su najprije poraz kod kuće (Arsenal), pa poraz od Jedinstva na strani, ali svakako da se radi o ekipi koja u svakom momentu svakog rivala može da dobije. Maksimalno ozbiljno ulazimo u meč sa njima i posvećujemo im pažnju kakvu zaslužuju kao i svako svaki drugi protivnik", kaže Milinković.

Budućnost se od Evrope oprostila na očajnom terenu satdiona pod Goricom, a Milinković se plaši slične podloge i u Pljevljima.

"Nadamo se da će uslovi za igru biti dobri i da će nam to ići na ruku. Gledajući snimak sa prvog meča stakao sam utisak da teren možda nije u najboljem stanju. U svakom slučaju, nadamo se da možemo da napravimo dobar rezutat, uz dobru igru".

Trener aktuelnog prvaka imaće i problema sa sastavom tima.

"Ako motiv, volja, želja i zalaganje budu isti i ako iz meča u meč budemo podizali nivo igre onda možemo da se nadamo, bez obzira što smo opet limitirani u napadu, jer su povrijeđeni Stefano Almeida i Balša Sekulić. Šta je tu je - nadam se da će igrači koji dobiju šansu i da je iskoriste i da nam tako pomognu da upišemo tri boda u prvenstvu", zaključio je Milinković.

Meridianbet 1. CFL, 3. kolo

Subota

19.00h Rudar - Budućnost

20.00h Jezero - Jedinstvo

20.00h Mladost DG - Mornar

Nedjelja

20.00h Dečić - Petrovac

20.00h Sutjeska - Arsenal

Standings provided by Sofascore

Bonus video: