Marko Mitrović za "Vijesti": Čekamo da nam se Brnović javi, odgovornost treba da snose igrači i stručni štab

Predsjednik Sutjeske Marko Mitrović za "Vijesti" komentarisao debakl u Evropi

38537 pregleda 209 reakcija 83 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dva dana nakon fijaska u Evropi i ispadanja od Santa Kolome u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija oglasio se predsjednik Upravnog odbora Sutjeske (UO), Marko Mitrović.

U razgovoru za "Vijesti" Mitrović ističe da odgovornost na terenu snose igrači i stručni štab, a ne UO. Osvrnuo se i na trenera Nenada Brnovića, kazavši da sa njim još nije bilo razgovora nakon debakla u Andori, te da čekaju da vide kako će on reagovati.

"Mislim da ne snosimo nikakvu odgovornost za igru na terenu. Za igru na terenu odgovornost treba da snose igrači i stručni štab. A mi kao odgovorni ljudi čekamo da vidimo da li će neko izaći i reći - ja sam pogriješio. Ako ne - onda ćemo mi da djelujemo. Čekamo da vidimo da li će neko iz stručnog štaba da kaže da nije radio kako treba. Ako ne, UO će zasijedati i neke ljude pozvati na odgovornost. Nenad Brnović ima ugovor na dvije godine. Mi čekamo da vidimo kako će on reagovati. Čekamo da vidimo kako će biti protiv Arsenala i Jedinstva. Onda ćemo da reagujemo, ako to ne bude kako treba. Čekamo i da se trener oglasi - ne samo Vama, nego i nama. Vjerovatno ćemo danas imati neki razgovor. Očekujemo i mi od njega da nas pozove", poručio je Mitrović za "Vijesti".

Marko Mitrović
Marko Mitrovićfoto: Svetlana Mandić

Ističe da je UO obezbijedio nesmetano funkcionisanje kluba.

"Predsjednik kluba po Statutu je dužan da obezbijedi logistiku. To znači da obezbijedimo plate, premije, pripreme i odlazak na evropske utakmice. Iz punih usta kažem da je Upravni odbor obezbijedio sav novac za nesmetano takmičenje, kako u domaćem šampionatu, tako i u evropskim takmičenjima. Sutjeska je, da se ne zaboravi, prošle zime odradila pripreme u Antaliji. A Sutjeska je klub koji se finansira iz opštinskog budžeta. Kad tako nešto obezbijedite klubu, a da pritom isti taj Upravni odbor zajedno sa mnom ne prima nijedan cent od kluba, a ja i Upravni odbor obezbjeđujemo jednu trećinu budžeta kluba. Jednu trećinu obezbjeđuje Opština, tu su tri plate, drugu trećinu mi kroz sponzorstva, a treću trećinu obezbjeđuju igrači kroz igru u evropskim takmičenjima. Obezbijedili smo svu logističku podršku klubu, otkad smo preuzeli klub. Igračima se ne duguju ni plata ni premija. Sve im je isplaćeno. I to je za ponos", ističe Mitrović.

Ističe da je UO igračima obezbijedio sve uslove.

"Mi ne možemo da igramo umjesto igrača, niti taktiku da postavljamo i nećemo se time baviti. Da li je neko odgovoran za ovo? Sigurno jeste. Ovo je mnogo loš rezultat. Na terenu snose odgovornost igrači i stručni štab. Da je bilo šta od od drugih stavki falilo ja i Upravni odbor bismo podnijeli ostavke. Najbitnija stvar - jeste li vi meni kao stručni štab tražili da ja dovedem te igrače. Svakog igrača sam doveo. Nisu bili jeftini. Ja sam i Igoru Ćulafiću i Krstu Koprivici (prethodni sportski direktor Sutjeske) rekao - ako šef stručnog štaba hoće da učestvuje u dovođenju igrača, nikakav problem. Nenad Brnović je pregovarao sa igračima. Marko Mitrović nijednog igrača nije doveo, samo je rekao - ja vam igrača od 10 hiljada neću dovesti, niti mogu. Nije pristojno da neko u opštini Nikšić prima 10 hiljada eura platu. Mi kao UO smo obezbijedili sve. Ono što je u mojoj agendi, to je komplet realizovano, zajedno sa Upravnim odborom.

Mitrović se dotako i infrastrukture.

"Napretka nema bez infrastrukture. Sutjeska je samo korisnik zapadne tribine i stadiona. Mi nemamo nikakve veze sa izgradnjom stadiona. Inicirao sam više sastanaka, od 2020. se čeka da se počne sa radovima. Imamo obećanje da će do januara biti završena rekonstrukcija zapadne tribine. O tome odlučuje Vlada, Uprava javnih radova, FSCG, koji je svoje obaveze izvršio i isplatio", zaključio je Mitrović.

Bonus video: