Gvardiol zvanično pet godina u Sitiju

"Svi koji su prošle sezone gledali Siti znaju da je to najbolja ekipa na svijetu. Dolazak u ovaj klub je nešto posebno za mene i moju porodicu", rekao je Gvardiol

2484 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiol, Foto: Shutterstock
Gvardiol, Foto: Shutterstock

Hrvatski fudbaler Joško Gvardiol od danas je i zvanično novi igrač Mančester sitija, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Gvardiol je u redove aktuelnog evropskog i engleskog šampiona stigao iz Lajpciga za 90 miliona eura, što ga po navodima medija svrstava među najskuplje defanzivce u istoriji fudbala.

Po pisanju medija, Gvardiol je ovim transferom postao drugi najskuplji defanzivac u istoriji, poslije Harija Megvajera koga je Mančester junajted 2019. godine doveo iz Lestera za oko 93 miliona eura.

"Svi koji su prošle sezone gledali Siti znaju da je to najbolja ekipa na svijetu. Dolazak u ovaj klub je nešto posebno za mene i moju porodicu. Biće sjajno raditi sa Pepom Gvardiolom. Znam da još nisam završio sa svojim igračkim razvojem, a siguran sam da ću napredovati igrajući za najboljeg trenera na svijetu", rekao 21-godišnji Gvardiol.

Gvardiol je karijeru počeo u zagrebačkom Dinamu, odakle je prešao u Lajpcig. On je sa Lajpcigom osvojio dva trofeja njemačkog kupa.

Za reprezentaciju Hrvatske je do sada upisao 21 nastup i postigao dva gola.

Bonus video: