Poker šampiona u Pljevljima, Jezero kaznilo Jedinstvo, treći remi Mornara

Budućnost stigla do prve pobjede u 1. CFL - deklasirala je Rudar pod Golubinjom (4:0). Dva gola Grbića, opet je pogodio Vasilije Adžić, upisao se i Miloš Brnović

26646 pregleda 61 reakcija 32 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 05.08.2023. 22:39h

Aktuelni šampion se „resetovao” poslije eliminacije iz Evrope i posvetio se onom što je primarni cilj - odbrani titule.

Fudbaleri Budućnosti su došli do druge pobjede u sezoni, prve na domaćoj sceni - tim Mladena Milinkovića je potvrdio ulogu favorita u Pljevljima protiv Rudara (4:0).

„Plavi” su takmičenje u 1. CFL otvorili porazom od debitanta Mladosti Lob.bet, potom je odgođen derbi 2. kola protiv Dečića (na programu je u srijedu), a pod Golubinjom nije bilo mnogo dilema.

Rudar je, istina, već u 2. minutu imao zicer (Andrija Bulatović je umjesto da šutne loptu sa sedam metara zapeo o busen), da bi utakmica od 17. minuta imala ritam koji je želio prvak Crne Gore.

Mladi Vasilije Adžić je još jednom potvrdio ogroman talenat, sada je zatresao mrežu glavom poslije centaršuta Ognjena Gaševića i nespretne reakcije odbrane domaćina.

Adžić je osam minuta kasnije izveo korner, golman Stojan Vukčević odbio loptu pravo na nogu Miloša Brnovića koji je sa ivice kaznenog prostora oštrim udarcem pogodio za 2:0.

Pljevljaci se od toga nisu oporavili, Budućnost je u drugom dijelu surovo kaznila sve greške protivnika - dva puta se upisao Petar Grbić, prvo na asistenciju novajlije Milana Vukotića, onda nas pas koji mu je direktno poslao golman Đorđije Pavličić.

Rudar ima tri poraza na startu sezone, dva na svom terenu, a u 270 minuta fudbala nije postigao gol - prije Budućnosti je gubio od Arsenala i Jedinstva Franca minimalnim rezultatom.

Prvu pobjedu u sezoni je ostvarilo i Jezero koje je u Beranama bilo bolje od Jedinstva - 1:0.

Bjelopoljci su imali bolje šanse, a onda su za promašaje kažnjeni u 82. minutu kada se rezervista Edis Redžepagić najbolje snašao u petercu protivnika.

Mladost Lob.bet i Mornar su podijelili bodove, pa su Barani upisali i treći remi.

Bilo je 1:1 na "DG areni" - Bogdan Milić je u 86. donio prednost domaćinu, već u narednom napadu je konačan rezultat postavio Andrija Kolundžić.

Utakmica je završena odmah po isteku 90. minuta jer je u tom trenutku u Lješkopolju nestala struja. Poslije desetak minuta je sudija Miloš Savović odlučio da svira kraj...

Posljednja dva meča 3. kola su u nedjelju - od 20 se sastaju Dečić - Petrovac, pola sata kasnije počinje duel Sutjeske Meridianbet i Arsenala.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: