Milinković: Rezultat je najvažniji, umor evidentan, a igra će biti bolja

Budućnost sinoć savladala Rudar 4:0

12250 pregleda 16 komentar(a)
Mladen Milinković, Foto: FSCG
Mladen Milinković, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti savladali su sinoć Rudar (4:0) i upisali prvu pobjedu u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Aktuelni šampion je ubjedljivo slavio, a trener Mladen Milinković očekuje da ekipa iz meča u meč bude bolja.

„Bez obzira što smo slavili sa 4:0, na mene je Rudar ostavio jako dobar utisak. Radi se o jednoj poletnoj ekipi i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti mnogo bolji. Pobijedili smo rezultatski ubjedljivo, ali to igrom nije bilo tako – jednostavno, iskoristili smo neke greške protivnika. Evidentan je bio umor moje ekipe od evropske utakmice, tako da nismo imali – pogotovo u prvom poluvremenu – ni cirkulaciju lopte, ni brzih, ni dobrih rješenja, ali izmjenama u drugom poluvremenu je to malo bolje izgledalo. Naravno, daleko od onoga kako želimo da Budućnost izgleda“, rekao je Milinković za klupski sajt.

Milinković poručuje da je rezultat najvažniji.

"To sam rekao i igračima, sada je najvažniji rezultat, posebno do te prve reprezentatitvne pauze. Za nas je mnogo bitno da osvajamo bodove, a onda iz utakmice u utakmicu da počinjemo da dižemo i neki kvalitet igre. Svaka utakmica je bitna, svaki protivnik ozbiljan bez obzira šta ko mislio. Ne osvajaju se bodovi tako lako u ligi, gotovo svako svakoga može da pobijedi, tako da je svaka utakmica za nas bitna i ući ćemo u nju maksimalno ozbiljno. Nadam se da ćemo nastaviti da bilježimo dobre rezultate, jer je za nas bitno da počnemo da pravimo kontinuitet“, jasan je Milinković.

Trener Budućnosti isitče da se ciljevi ove sezone znaju.

„Kada pričamo o velikim ekipama, ne u Crnoj Gori, nego bilo gdje na svijetu, svaka ta ekipa mora da se bori za naslov prvaka i trofej Kupa. Naši ciljevi su nepromijenjeni u odnosu na svaku sezonu, pokušaćemo da osvojimo oba trofeja, ali normalno – ne zavisi sve uvijek od nas, jer i protivnici igraju fudbal“, poručio je Mladen Milinković, kome je trenutno fokus na kvalitetnijoj igri.

„Prvenstvo je dugo, tako da je još rano da se govori o nekim naslovima i titulama. Prije svega, mi moramo dosta da radimo kako bismo podigli kvalitet igre i pokušali da privučemo gledaoce na stadion sa nekom lijepom i efikasnom igrom. To je jedini put da se „ozdravi“ i da narod ponovo počne da vjeruje. Kao što vidite, mnogi su izgubili vjeru u crnogorski fudbal, a na igračima, na trenerima i svim ljudima koji su oko kluba je da pokušamo da podignemo kvalitet kako bismo razuvjerili te ljude i kako bismo pokazali da idemo naprijed“, jasan je Milinković.

Bonus video: