Arsenal prekinuo dominaciju Sitija: Trosar spriječio već viđen poraz, "tobdžije" na penale do trofeja

Londonski tim bolji od "građana" za pehar u Komjuniti šildu

21189 pregleda 35 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester siti su sekunde dijelile od trofeja u Komjuniti šildu, na kraju se radovao Arsenal koji je nakon penala prekinuo veliku seriju pobjeda "građana" u međusobnim duelima.

Pehar ide u sjeverni London, najzaslužniji je Leandro Trosar koji je uz pomoć Manuela Akanđija izjednačio u 101. minutu i dao šansu svom timu da u penal-ruletu dobije ono što vjerovatno nije zaslužio u ne baš uzbudljivom derbiju na "Vembliju".

Osam puta zaredom je Siti bio bolj od Arsenala, sve je mirisalo i na deveti nakon što je 77. minutu rezervista Kol Palmer majstorski pogodio dalji ugao gola Arona Ramsdejla.

Siti je potom imao dvije velike šanse da osigura pobjedu, ali je Arsenalova riječ bila posljednja.

U penalima su svi igrači Mikela Artete bili precizni, kod Sitija su podbacili Kevin de Brujne, koji je u prvoj seriji pogodio prečku, te junak finala Lige šampiona Rodri čiji je šut lako zaustavio Ramsdejl.

Tačku na trijumf je stavio Portugalac Fabio Vijeira, pa je Arsenal osvojio Komjuniti šild prvi put poslije tri godine.

Arsenal je u prvom poluvremenu preko Kaija Haverca propustio dvije prilike (oba puta je odlično reagovao golman Sitija Stefan Ortega), a aktuelni prvak Evrope je u drugom dijelu bio nešto konkretniji, takvu igru je krunisao pošto je Palmer zamijenio indisponiranog Erlinga Halanda.

Nije bilo dovoljno, Arsenalu se rizik u finišu isplatio...

Gvardiolin tim u petak otvara prvenstvo duelom sa Barnlijem na "Tarf Muru", a Arsenal u subotu dočekuje Notingem forest.

Bonus video: