Sutjeska izvukla bod poslije 0:2, Petrovac u 92. srušio Dečić za prvo mjesto

Nikšićani remizirali protiv Arsenala, Petrovčani preuzeli vrh tabele Meridianbet 1. CFL

16264 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

U nekim normalnim okolnostima remi Sutjeske kraj Bistrice u domaćem prvenstvu bi značio i da je izgubila dva boda.

Situacija u klubu i oko njega poslije evropskog posrnuća, pa minus od dva gola protiv Arsenala na poluvremenu, ipak bitno mijenjaju kompletnu sliku - konačnih 2:2 je nešto što Nikšićane u ovom momentu mora da zadovolji.

Mada ne znači puno pred sve izvjesniji rastanak kluba i trenera Nenada Brnovića...

Tivćani su u prvom dijelu dominirali u reprizi nedavno odigranog finala Kupa, a poveli su već u 16. minutu kada je Montenegro sa 35 metara iznenadio Ličinu.

Imao je potom Arsenal nekoliko šansi za 2:0, a onda i zatresao mrežu - kada je u 45. Čelebić iz gužve povisio (djeluje da je bio ofsajd) činilo se da je Sutjeska na konopcima.

Uslijedila je, ipak, reakcija - Brnović je napravio tri izmjene na startu nastavka, a jedna od njih je odmah donijela rezultat. Striković je glavom poslije centaršuta Šaletića smanjio minus u 49. i pojavila se kakva-takva energija kojom je Sutjeska na sve načine pokušavala da izbjegne poraz.

Nagrada za trud, više nego za igru i kvalitet, stigla je sredinom drugog poluvremena kada je Krstović poslije još jedne gužve u kaznenom prostoru izjednačio na 2:2.

FK Sutjeska, Srđan Krstović
foto: FSCG

Sve je moglo da bude uzalud, Arsenal je zaslužio više od 2:2 u ovom derbiju, ali je Sutjesku sačuvao Ličina koji je u 98. minutu u duelu jedan na jedan zaustavio Đorđevića.

Nikšićani poslije tri kola imaju pet bodova, koliko i Arsenal, a lider je Petrovac. Petrovčani su poslije preokreta savladali Dečić na terenu OFK Titograda na Starom aerodromu - 2:1.

Domaćin je poveo preko Camaja koji je pogodio udarcem glavom u 49. minutu na centaršut Šarkića, u 77. je Perović izjednačio, a šok za Dečić je uslijedio u 92. kada je Kordića matirao Zvrko.

FK Dečić, OFK Petrovac
foto: FSCG

Samo tri gola u tri utakmice je dao Petrovac, to mu je bilo dovoljno da osvoji sedam bodova...

Prve pobjede u sezoni su u subotu ostvarili Budućnost i Jedinstvo, nakon tri runde je na nuli samo Rudar...

REZULTATI 3. KOLA

DEČIĆ - PETROVAC 1:2

Camaj 49 - Perović 77, Zvrko 90+2.

SUTJESKA - ARSENAL 2:2

Striković 49, Krstović 68 - Montenegro 16, Čelebić 45.

SUBOTA

RUDAR - BUDUĆNOST 0:4

JEZERO - JEDINSTVO 1:0

MLADOST - MORNAR 1:1

Standings provided by Sofascore

Bonus video: