Milan Mijatović u Premijer ligi BiH

"Znam i da je Borac veliki klub i da ima najviše ambicije u novoj sezoni"

8630 pregleda 11 komentar(a)
Mijatović na predstavljanju u novom klubu, Foto: FK Borac
Mijatović na predstavljanju u novom klubu, Foto: FK Borac

Milan Mijatović, golman crnogorske reprezentacije i u posljednje vrijeme prvi izbor selektora Miodraga Radulovića, od ove sezone braniće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iskusni čuvar mreže novi je član banjalučkog Borca, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone. Kako navode mediji iz BiH Mijatović na obalu Vrbasa stiže nakon što se prvi golman Borca Nikola Ćetković povrijedio i očekuje ga duža pauza.

Mijatović u Borac stiže iz saudijskog Al-Adala.

"Dogovorili smo se brzo - znam da je klub zadesio problem na golmanskoj poziciji, dobio sam poziv i dileme nije bilo. Znam i da je Borac veliki klub i da ima najviše ambicije u novoj sezoni. U punom sam treningu i spreman sam da se odmah priključim ekipi", rekao je Mijatović za klupski sajt.

Osim za Al-Adal Mijatović je između ostalih klubova čuvao i mrežu Rudara, Bokelja, Dečića, Budućnosti Levskog iz Sofije i MTK iz Budimpešte.

"Uvjeren sam da smo napravili pravi potez njegovim dolaskom. Iskusan je golman i spreman odmah da se uhvati u koštac sa svim izazovima koji nas čekaju", rekao je Aleksandar Mićić, direktor Borca.

Za reprezentaciju Crne Gore Mijatović je upisao 31 nastup, a u ovogdišnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo branio je na svakom meču "sokola".

Borac je prethodnu sezonu završio na drugom mjestu Premijer lige, a nedavno je sa dva poraza od Austrije iz Beča eliminisan iz Lige konferencija. Za ovaj kliub nastupa i nekadašnji kapiten Budućnosti Vasilije Terzić.

Bonus video: