Milinković: Od mečeva Budućnost - Dečić uvijek se se dosta očekuje, posebno kada obje ekipe imaju visoke ambicije

Srijeda je dan za CFL derbi - Budućnost u odloženom meču 2. kola dočekuje Dečić

9020 pregleda 16 komentar(a)
Milinković, Foto: FK Budućnost
Milinković, Foto: FK Budućnost

Poraz i pobjeda - učinak je fudbalera Budućnosti i Dečića pred derbi koji će ova dva tima odigrati sjutra veče (srijeda, 20h) pod Goricom.

Biće to utakmica 2. kola Meridianbet 1. CFL, koja je bila odložena zbog obaveza šampiona Crne Gore u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Imali smo druge planove, željeli smo ove sedmice da više radimo, ali program je takav da moramo da odigramo ovu utakmicu. Polako se već spremamo za nju, nismo imali mnogo vremena, ali iskreno nije ni Dečić jer je igrao dan poslije nas", rekao je najavi ovog duela trener Budućnosti Mladen Milinković.

Šef struke "plavih" očekuje zanimljiv duel na našem najvećem stadionu.

"U svakom slučaju čeka nas derbi koji je uvijek neizvjestan, to su utakmice od kojih se dosta očekuje - posebno kada i jedna i druga ekipa imaju visoke ambicije u prvenstvu. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu", dodao je Milinković.

Na prethodna tri prvenstvena duela ovih timova pod Goricom Dečić je slavio dva puta, a Budućnost jednom.

"Detalji će odlučivati, malo mečeva između Budućnosti i Dečića je riješeno ubjedljivom pobjedom", smatra Milinković.

Budućnost je do sada u šampionatu poražena od Mladosti iz Donje Gorice, a dobila je Rudar u Pljevljima, dok je Dečić na startu slavio protiv Jedinstva, a izgubio je meč od Petrovca.

"Bez obzira na njihov poraz protiv Petrovca ostavili su dobar utisak, imaju kvalitet, ali i ono što Sutjeska, Arsenal i mi nismo - odradili su pravi pripremni period. Sigurno da je to njihova prednost, jer se vidjelo da su dobro fizički priprremljeni", naveo je trener Budućnosti.

Trijumf je uvijek obaveza kada Budućnost igra domaće mečeve.

"I ranije sam govorio da uvijek idemo na pobjedu, ali nikad ne znate šta nosi utakmica. I u Pljevljima samo loše počeli, ko zna šta bi bilo da je Rudar poveo... Fudbal je igra koncentracije, strpljenja i kvaliteta. Moramo da budemo i strpljivi i istrajni svih 90 minuta kako bismo obradovali naše navijače. Želimo kontinuitet dobrih rezultata", zaključio je Milinković.

Bonus video: