Legenda Junajteda o Liverpulu: Vlasnici ne podržavaju Klopa, jednog dana to će im se vratiti

"Treba da odu u Brajton i daju 100 miliona za Moisesa Kaiseda, a oni pokušavaju da dovedu nekoga (Romeo Lavija) iz Sautemptona za 40 miliona. On jeste dobar igrač, ali Liverpulu treba pravi posao"

5260 pregleda 0 komentar(a)
Nevil tokom emisije "Overlap", Foto: Printscreen YouTube/ The Overlap
Nevil tokom emisije "Overlap", Foto: Printscreen YouTube/ The Overlap

Bilo je jasno još tokom prethodne sezone da je Liverpulu potrebna rekonstrukcija, činilo se ovog ljeta - kada su stigli Aleksis Mekalister i Dominik Soboslaj - da velikan sa "Enfilda" ide u tom smjeru, a onda je sve zakočilo.

"Redsi" su trenutno bez pravog rješenja na poziciji zadnjeg veznog, u Saudijsku Arabiju već su otišli kapiten Džordan Henderson i Fabinjo, a sezona počinje ovog vikenda.

Ispostavilo se da su vlasnici Liverpula (FSG) ponovo ostavili trenera Jirgena Klopa da sam "izvuče" situaciju, smatra Geri Nevil, legenda najvećeg rivala "redsa" Mančester junajteda.

"Klop ih štiti, jer milsim da on radi najbolji posao od svih u posljednjih sedam ili osam godina sa budžetom koji je ima. Međutim, ne može tako da nastavi", rekao je Nevil u svojoj emisiji "Overlap".

Član zlatne generacije Junajteda koju je predvodio Aleks Ferguson, kaže da je fudbalsko tržište šokiralo vlasnike Liverpula.

"Čelsi je potrošio mnogo, Arsenal i Mančester junajted takođe... Siti je Siti. Mislim da se vlasnici ponašaju kao da nemaju novca za takmičenje. Džud Belingem je koštao 100 miliona funti, kao i Deklan Rajs, Enco Fernandes... Ali u Liverpulu i dalje stoje na tih 50-60 miliona funti i tako se osjećaju udobno", ocijenio je Nevil.

Smatra da Liverpulu treba pravo pojačanje.

"Treba da odu u Brajton i daju 100 miliona za Moisesa Kaiseda, a oni pokušavaju da dovedu nekoga (Romeo Lavija) iz Sautemptona za 40 miliona. On jeste dobar igrač, ali Liverpulu treba pravi posao", istakao je.

Na kraju je dodao i da će takav pristup jednog dana morati da bude naplaćen.

"Mislim da će se to vratiti vlasnicima. Oni ne ulažu u tim na nivou na kojem to rade preostalih četiri ili pet najjačih timova. Takvim pristupom ne mogu da izazovu Mančester siti", zaključio je.

Bonus video: