Pokušali da pobjegnu u Italiju: Uhapšena još petorica Hrvata koji su povezani sa navijačkim neredima u Atini

Petorica Hrvata, starosti 25, 41, 29, 25 i 31 godinu, privedena su u zgradu sjedišta policije u Tesprotiji, a nakon toga su prebačeni u Atinu, javili su grčki mediji

7127 pregleda 3 komentar(a)
Privođena navijača u Atini, Foto: Reuters
Privođena navijača u Atini, Foto: Reuters

Još petorica hrvatskih huligana, za koje je utvrđeno da su učestovali u navijačkim neredima u kojima je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život, uhapšeno je prošle noći.

Oni su uhapšeni u noći između utorka i srijede nakon što su ih uočili lučki i policijski službenici u Igumenici dok su se pripremali da se ukrcaju na brod za Italiju, javlja ERT, a prenosi agencija Hina.

Petorica Hrvata, starosti 25, 41, 29, 25 i 31 godinu, privedena su u zgradu sjedišta policije u Tesprotiji, a nakon toga su prebačeni u Atinu, javili su grčki mediji.

Juče je u Atini, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i zagrebačkog Dinama, u sukobima grčkih i hrvatskih navijača smrtno stradala jedna osoba, a osam ih je povrijeđeno.

Uhapšeno je 98 osoba, ali su četiri osobe kasnije puštene pošto je utvđeno da su stvarno bile na odmoru u Grčkoj, pišu mediji. Preostale 94 osoba danas izlaze pred grčkog tužioca.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je prvu utakmicu između AEK-a i Dinama pomjerila za 19. avgust, dok drugi meč koji je predviđen za 15. avgust ostaje na rasporedu.

Bonus video: