Vladimir Janković će voditi Sutjesku, Perović tim menadžer, Albijanić trener golmana

Janković je vodio OFK Titograd, Petrovac i Dečić

32473 pregleda 44 reakcija 42 komentar(a)
Vladimir Janković, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Vladimir Janković, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Ažurirano: 09.08.2023. 18:43h

Sutjeska Meridianbet i Nenad Brnović još se zvanično nisu rastali, a čelnici kluba iz Nikšića su i pored toga već pronašli novog trenera.

Riječ je o Vladimiru Jankoviću koji je već stigao u Nikšić i koji će biti novi trener Sutjeske. Čeka se samo zvanična promocija, ali i da se utvrdi modalitet rastanka Sutjeske i Brnovića, budući da Brnoviću ugovor ističe na kraju sezone.

A osim dolaska Jankovića, biće promjena i u stručnom štabu. Novi trener golmana biće Dragoslav Albijanić, umjesto Zorana Radovića, koji ostaje u klubu, dok je novi tim menadžer bivši fudbaler Sutjeske, Crvene zvezde, Rada, Mladosti iz Apatina, Mogrena i poljskog Zaglebja Željko Perović, koji će naslijediti Ivana Janjuševića. U stručnom štabu ostaće Boris Miličković, koji je vodio današnji trening.

Janković se nakon skoro godinu vraća u crnogorski fudbal. On je prethodne sezone bio trener Dečića, ali je u septembru došlo do rastanka u trenutku kada je ekipa iz Tuzi bila lider Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige i kada je u Kupu Crne Gore eliminisala Budućnost.

Janković je u Crnoj Gori vodio još OFK Titograd i Petrovac.

Posljednji angažman imao je u litvanskom Riteriju. Bio je asistent Vladanu Milojeviću, između ostalog i u Crvenoj zvezdi.

Janković u Nikšić dolazi nakon što je Sutjeska u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisana od Santa Kolome, dok nakon tri odigrana kola u Meridianbet 1. CFL ima pet bodova.

Nenad Brnović je u Sutjesku došao 12. avgusta prošle godine, kada je naslijedio Miliju Savovića i potpisao dvogodišnji ugovor.

Brnović je sa Sutjeskom osvojio Kup, dok je u Meridianbet 1. CFL ekipa završila na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao Budućnost, ali lošijim međusobnim skorom.

Bonus video: