Grčka: Protiv 104 osobe podignuta prijava poslije ubistva navijača

Navijač AEK-a 29-godišnji Mihalis Kacuris ubijen je u ponedjeljak uveče s više uboda nožem ispred stadiona svog kluba uoči duela AEK-a i Dinama iz Zagreba

11173 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grčko javo tužilaštvo podnijelo je danas prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državaljani, u kojoj se terete za četiri krivična djela i sedam prekršaja tokom krvavog napada navijača Dinama iz Zagreba na navijače domaćeg AEK-a, u kojem je ubijen jedan navijač atinskog kluba.

Djela sa kojima se suočavaju su ubistvo s predumišljajem, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziva, prenijela je Hina.

Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne tjelesne povrede počinjene u pokušaju, uništavanje strane imovine, podmićivanje, nelegalno nošenje oružja, korišćenje oružja i posjedovanje baklji.

Navijač AEK-a 29-godišnji Mihalis Kacuris ubijen je u ponedjeljak uveče s više uboda nožem ispred stadiona svog kluba uoči duela AEK-a i Dinama iz Zagreba u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Grčka policija uhapsila je 20-godišnjeg navijača Dinama za koga se sumnja da je ubio navijača AEK-a.

Još se analizira DNK materijal nađen na "sredstvima za ubijanje" - metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se našao počinitelj. Nož kojim je izvršeno ubistvo nije nađen.

Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplijenile sve mobilne telefone uhapšenih i analiziraju ih radi mogućih dokaza.

Bonus video: