Romero na Kavanijevom debiju "zapalio" Bombonjeru i odveo Boku u četvrtfinale Kopa Libertadores

Prethodne noći dalje su prošli i kolumbijski Deportivo Pereira (bio bolji od Independijente de Valjea) i šampion Južne Amerike iz 2020. i 2021. Palmeiras koji je eliminisao rivala iz svoje zemlje Atletiko Mineira

6569 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera i navijača Boke tokom meča sa Nasionalom, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera i navijača Boke tokom meča sa Nasionalom, Foto: Reuters

Jedan argentinski velikan, River Plata, dan ranije se oprostio od snova da bude šampion Južne Amerike, ali zato drugi nastvalja da sanja...

Boka juniors je u četvrtfinalu Kopa Libertadores - gigant sa "Bombonjere" nakon "ludnice" u revanšu protiv Nasionala (2:2) dalje je prošao poslije penal ruleta i najviše zahvaljujući golmanu Serhiju Romeru.

Nekadašnji čuvar mreže Mančester junajteda i argentinske reprezentacije "skinuo" je penale Ignjasiju Ramiresu i Danijelu Bokanegri. S druge strane, odlučujući šut sa bijele tačke za četvrtfinale realiziovao je supertalentovani Valentin Barko.

Tokom devedeset minuta revanša (prvi meč završen 0:0) Boka je vodila dva puta preko Migela Merentijela i Luisa Advinkule, ali se Nasional uvijek vraćao golovima Alfonsa Trece i tragičara sa penala Ramiresa.

Prvi meč u dresu Boke sinoć je odigrao i Edinson Kavani - veliko pojačanje kluba iz Buenos Ajresa za 70 minuta koliko je bio na terenu imalo je nekoliko dobrih poteza.

Prethodne noći dalje su prošli i kolumbijski Deportivo Pereira (bio bolji od Independijente de Valjea) i šampion Južne Amerike iz 2020. i 2021. Palmeiras koji je eliminisao rivala iz svoje zemlje Atletiko Mineira (0:0, prvi meč 1:0).

Kopa Libertadores, osmina finala.

Sinoć

Boka juniors - Nasiona 2:2 (1. meč 0:0), penalima 4:2

Independijente del Valje - Deportivo Pereira 1:1 (1:2)

Palmeiras - Aletiko MG 0:0 (1:0)

Večeras

02.00h Rasing - Atletiko Nasional (2:4)

02.00h Olimpija Asunsion - Flamengo (0:1)

Ranije

Fluminense - Argentinos juniors 2:0 (1:1)

Atletiko PR - Bolivar 2:1 (1:3), penalima 4:5

Internasional - River Plata 3:1 (1:2), penalima 9:8

Bonus video: