Grof postaje selektor: Božović pregovara sa Sjevernom Makedonijom

Naš stručnjak će na klupi naslijediti Blagoja Milevskog

8745 pregleda 16 komentar(a)
Božović, Foto: Arsenal Tula
Božović, Foto: Arsenal Tula

Kroz karijeru je vodio više od deset klubova, trenirao je klubove od Crne Gore, preko Srbije do Rusije, a sada će se oprobati i u selektorskom poslu.

Miodrag Božović, crnogorski stručnjak, u pregovorima je sa Fudbalskim savezom Sjeverne Makedonije kako bi preuzeo selekciju te zemlje.

Ukoliko ishod pregovora bude pozitivan, "Grof" će na klupi Sjeverne Makedonije naslijediti Blagoja Milevskog.

Sjeverna Makedonija je prethodnih godina napravila pravi fudbalski bum - ova zemlja bila je učesnik Evropskog prvenstva 2020, a u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru eliminisala je Italiju, da bi je na posljednjoj stepenici zaustavio Portugal.

Iz pomenutog perioda pamti se i pobjeda nad Njemačkom u Diseldorfu, ali čini se da je u posljednjim kvalifikacijama za EURO 2024 krenuo pad, pa su u Fudbalskom savezu te zemlje očigledno riješili da se zahvale Milveskom.

Sjeverni Makedonci su do sada upisali pobjedu nad Maltom (2:1), od Ukrajine su u Skoplju poraženi 3:2 (nakon vođstva od 2:0), dok su na "Vembliju" pretrpjeli katastrofu od Engleske (7:0).

Na novom poslu Božović bi mogao da radi sa nekoliko odličnih fudbalera - poput Elifa Elmasa (Napoli) ili Enisa Bardija (majstor slobodnjaka, nekada u Levanteu, sada član Trabzonspora).

Kroz trenersku karijeru Božović je između ostalih klubova vodio Budućnost, Grbalj, Borac iz Čačka, Crvenu zvezdu, moskovske velikane Dinamo i Lokomotivu, Rostov, Krila Sovjetov, Arsenal iz Tule...

Bonus video: