Potvrđeno - Janković trener Sutjeske: Igraće najspremniji, imam velika očekivanja

Janković je na klupi Sutjeske naslijedio Nenada Brnovića

22542 pregleda 18 komentar(a)
Vladimir Janković u Nikšiću, Foto: Printscreen YouTube
Vladimir Janković u Nikšiću, Foto: Printscreen YouTube

Vladimir Janković je novi trener Sutjeske Meridianbet, potvrdio je klub iz Nikšića na društvenim mrežama.

Janković je na klupi Sutjeske naslijedio Nenada Brnovića, koji se nakon godinu dana rastao sa Nikšićanima. Rastanak sa Brnovićem uslijedio je nakon eliminacije od Santa Kolome u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Renome i ime kluba zavređuju veliku pažnju i pošotvanje. Počastvovan sam što sam dobio poziv velikog kluba i iz vremena Jugoslavije i jednog od dva najveća kluba u Crnoj Gori, stalnog predstavnika u evropskim takmičenjima. Velika čast za mene. Imam velika očekivanja. Većinu fudbalera poznajem - ili su igrali protiv ekipa koje sam vodio, a ima i nekoliko igrača sa kojima sam sarađivao. Bitno je da krenemo onako kako treba, da se iskoristi potencijal svakog igrača", rekao je Janković za zvanični YouTube kanal kluba.

Jankoviću će asistirati Boris Miličković i Stefan Tomašević, trener golmana je Dragoslav Albijanić, a fitnes trener Marko Jevremović. Novi tim menadžer biće Željko Perović. Dosadašnji tim menadžer Ivan Janjušević i trener golmana Zoran Radović će svoj angažman nastaviti u mlađim kategorijama Sutjeske.

"Roster je malo veći - to nameće druge obaveze i pristup. Biće nametnuto i malo više dodatnog rada, da bi se optimalizovao trenažni proces, a iz tog trenažnog procesa da bismo bili kvalitetni u takmičenju. Moramo apsolutno da koristimo one igrače, koji mogu da pruže najviše na terenu. To je moja filozofija. Na terenu će biti najspremniji igrači, oni koji mogu da doprinesu rezultatu kluba. Ono što klub treba da dobije odnosi se na igrače - oni svojim igrama treba da doprinesu sebi, a to se prenosi i na tim. Tim znači klub", poručio je Janković.

Janković se poslije skoro godinu vraća u crnogorski fudbal. On je prethodne sezone bio trener Dečića, ali je u septembru došlo do rastanka u trenutku kada je ekipa iz Tuzi bila lider Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige i kada je u Kupu Crne Gore eliminisala Budućnost.

U Crnoj Gori je vodio još OFK Titograd i Petrovac.

Posljednji angažman imao je u litvanskom Riteriju. Bio je saradnik Vladanu Milojeviću u Čukaričkom, Omoniji, Panioniosu i Crvenoj zvezdi.

Na klupi Sutjeske bi trebalo da debituje u nedjelju na gostovanju Jedinstvu u Bijelom Polju u 4. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Bonus video: