Alegri: Treba biti strpljiv sa Pogbom

Pogba je sa terena odsustvovao do februara, da bi sljedećeg mjeseca povrijedio desnu butinu, dok je povredu lijeve butine zadobio 14. maja

3768 pregleda 0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Shutterstock
Pol Pogba, Foto: Shutterstock

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da i dalje treba biti strpljiv sa Polom Pogbom, koji je zbog povrede prošle sezone odigrao samo šest utakmica u italijanskom prvenstvu.

"Pol je u dobroj formi, koljeno dobro reaguje. Ne treba očekivati da će za dvadesetak dana biti spreman da igra od prvog minuta s obzirom na sve što je prošao prošle sezone", rekao je Alegri i dodao da će Pogba biti spreman za 20-25 minuta.

Pogba, koji igra u veznom redu, vratio se prošlog ljeta u Juventus, u kojem je već igrao od 2012. do 2016. godine.

Od povratka u Juventus 30-godišnjak je imao niz fizičkih problema, uključujući povredu desnog koljena u julu prošle godine.

Sa terena je odsustvovao do februara, da bi sljedećeg mjeseca povrijedio desnu butinu, dok je povredu lijeve butine zadobio 14. maja.

Bivši fudbaler Mančester junajteda, nije igrao u pripremnim utakmicama Juventusa i preskočio je američku turneju kluba.

Juventus je prošle sezone završio na sedmom mjestu Serije A, nakon oduzimanja deset bodova zbog računovodstvenih malverzacija.

Ove sezone klub iz Torina neće igrati evropska takmičenja, a prvi meč u Seriji A odigraće 20. avgusta na gostovanju Udinezeu.

Bonus video: