Loša igra i poraz Partizana u Azerbejdžanu

Partizan izgubio od Sabaha 2:0 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

3756 pregleda 10 komentar(a)
(athiva), Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC
(athiva), Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras na gostovanju od azerbejdžanskog Sabaha sa 2:0, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Strijelci za azerbejdžanski tim bili su Bojan Letić u 70. i Namik Aleskerov u 74. minutu.

Prvu ozbiljniju šansu na meču imao je domaći tim u sedmom minutu. Centaršut u kazneni prostor uputio je Letić, a preko gola poslije loše reakcije šutira Vinsent Til.

Prvu priliku Partizan je imao u 15. minutu, nakon akcije u kojoj su učestvovali Mateuš Saldanja i Ksander Severina. Saldanja je uputio odličnu asistenciju ka holandskom fudbaleru, kojeg pred golom zaustavljaju igrači Sabaha.

U nastavku meča Sabah je bio bolji rival, a treba izdvojiti udarac Tila iz kaznenog prostora u 18. minutu, koji je zaustavio golman Partizana Aleksandar Jovanović.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu domaći klub je imao u trećem minutu nadoknade. Prvo je poslije kornera glavom šutirao Anatoli Nurijev, čiji udarac brani golman crno-belih, a u nastavku akcije Jovanović zaustavlja i šut brazilskog igrača Kristijana.

Domaća ekipa je dobro započela i drugi dio meča i već u 48. minutu dolazi do nove šanse. Loptu je u kazneni prostor poslao Tili, a do nje stiže Nurijev, čiji šut dva puta pred golom blokira kapiten Partizana Svetozar Marković.

Pet minuta kasnije u šesnaesterac gostiju ulazi Džerl Margarita, a golman crno-bijelih Jovanović bilježi još jednu dobru intervenciju.

U 68. minutu gruzijski sudija Giorgi Kruašvili dosuđuje penal za Sabah, nakon što je prekršaj nad Letićem napravio Severina.

Minut kasnije loptu na "bijelu tačku" stavlja Aleksej Isajev, a njegov šut brani čuvar mreže gostiju i šalje loptu u korner.

Poslije kornera lopta na ivici kaznenog prostora stiže do Letića, koji šutira pod prečku i postiže vodeći gol za domaći tim.

U 74. minutu Sabah potvrđuje pobjedu, nakon što je centaršut uputio Isajev, a loptu na putu do gola zakačio Aleskerov.

Do kraja duela nije bilo većih uzbuđenja, pa crno-bijeli u Beograd odlaze sa dva gola zaostatka.

Revanš meč se igra za sedam dana na stadionu Partizana. Pobjednik ovog dvomeča u plej-ofu za Ligu konferencija igra sa boljim iz duela FCSB (Rumunija) - Nordsjeland (Danska).

Bonus video: