Zrinjski napunio mrežu Brejdablika i došao nadomak evropske jeseni

Šampion BiH u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope savladao (6:2) ekipu, koja je bila silna protiv Budućnosti krajem juna. Ako narednog četvrtka sačuva ovu prednost i plasira se u plej-of za LE, Zrinjski će u najgorem slučaju osigurati nastup u grupnoj fazi Lige konferencija

6729 pregleda 4 komentar(a)
Slavlje fudbalera Zrinjskog, Foto: Facebook.com/hsk.zrinjski
Slavlje fudbalera Zrinjskog, Foto: Facebook.com/hsk.zrinjski

Ako se za sedam dana na Islandu ne dogodi neki epski preokret, Bosna i Hercegovina će prvi put imati predstavnika u grupnoj fazi jednog evropskog fudbalskog takmičenja.

Za to su zaslužni fudbaleri Zrinjskog, koji su večeras u Mostaru, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope (LE) savladali Brejdablik 6:2.

Ako u revanšu sačuvaju ovu prednost i plasiraju se u plej-of kvalifikacija za LE, fudbaleri Zrinjskog bi u najgorem slučaju osigurali grupnu fazu Lige konferencija. Time bi Crna Gora postala jedina zemlja sa prostora bivše Jugoslavije koja do grupne faze nije dogurala.

Brejdablik je krajem juna napunio mrežu Budućnosti i u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona slavio 5:0. A večeras se mreža Islanđana pet puta tresla u prvih 45 minuta - po dva puta su pogodili Kiš i Malekinušić, a jednom Bilbija. U prvom poluvremenu gosti su ostali sa igračem manje, jer je, nakon dva žuta kartona, isključen Einarson.

U nastavku je na 6:0 povisio Ivančić, da bi do kraja šampion Islanda preko Ludviksona i Ejolfsona koliko-toliko ublažio poraz.

Revanš na Islandu je narednog četvrtka. Zrinjski ima istorijsku šansu.

A Santa Koloma, koja je prije sedam dana eliminisala Sutjesku, večeras je na domaćem terenu, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija izgubila od AZ Alkmara 1:0.

Jedini gol je postigao Đorđe Mihailović.

Bonus video: