Širer je "preživio": Kejnova glad za trofejima jača od želje za rekordom

Odlaskom Harija Kejna u Bajern rekord Alana Širera od 260 golova u Premijer ligi teško da će u skorije vrijeme biti srušen

6428 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters

Hari Kejn je novi fudbaler Bajerna iz Minhena, a to znači da su Premijer liga i engleski fudbal ostali bez jednog od najboljih golgetera svih vremena.

Legenda Totenhema, najbolji napadač Engleske i kapiten "gordog Albiona" sinoć je rekao "da" bavarskom gigantu, a jutros je Fabricio Romano objavio da je sve gotovo i da Kejn danas stiže u Minhen na ljekarske preglede i kako bi potpisao četvorogodšnji ugovor.

Dugo je trajala ova transfer saga, činilo se da je Kejn čvrsto odlučio da ovog ljeta ide, navodno je i dao riječ Bavarcima, ali kada su se Totenhem i Bajern dogovorili engleski napadač se pomalo nećkao.

Mediji sa Ostrva pišu da je bio oduševljenm radom novog menadžera "sparsa" Ejndža Postekoglua, dok drugi tvrde da je sanjao o jedinstvenom rekordu na Ostrvu - da postane najbolji strijelac Premijer lige svih vremena.

Ipak, glad za trofejima koje u Totenhemu nikada nije dočekao bio je presudan faktor. Tri izgubljena finala - jedno Lige šampiona i dva Liga kupa Engleske - sve je što je Totenhem napravio za više od deset godina koliko je Kejn nosio dres kluba iz sjevernog Londona.

Naravno, u Bajernu će imati mnogo prilika za osvajanje trofeja, čini se da mu u Njemačkoj ne mogu pobjeći, a Bavarci su uvijek i jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona.

Rekord od 260 golova najboljeg strijelca Premijer lige svih vremena Alana Širera tako nastavlja da živi i pitanje da li će neko u skorije vrijeme biti u prilici kao Kejn da zaprijeti legedni Blekburna i Njukasla.

Kejnov učinak u prvom rangu engleskog fudbala tako ostaje na 213 golova - sljedeći najbliži na vječnoj listi od aktivnih igrača su napadač Liverpula Mohamed Salah sa 139 pogodaka i legenda Lestera Džejmi Vardi sa 136.

Svakako Kejn ostaje najbolji strijelac Totenhema svih vremena (280 golova u svim takmičenjima), a uz to ima prestižan rekord koji nije direktno vezan sa klubovima, pošto je i najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Engleske sa 58 golova.

Sa 30 napunjenih godina Kejn je spreman da piše velike priče i u Njemačkoj, a nema sumnje da će njegov dolazak u tu zemlju, samo godinu pred početak Evropskog prvenstva, učiniti mnogo na imidžu Bundeslige.

Bonus video: