FSCG zbog "Varvara" pokrenuo disciplinski postupak protiv Budućnosti

Disciplinska komisija FSCG kaznila i trenera golmana Dečića Vedada Dreševića

9061 pregleda 15 komentar(a)
"Varvari" (arhiva), Foto: FSCG
"Varvari" (arhiva), Foto: FSCG

Nakon sramnih skandiranja pod Goricom tokom derbija 2. kola Meridianbet 1. CFl između Budućnosti i Dečića (1:1) reagovao je i Fudbalski savez Crne Gore.

Disciplinska komisija FSCG pokrenula je disciplinski postupak protiv Budućnost zbog vrijeđenja igrača i navijača Dečića "po osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti", saopšteno je iz crnopgorske kuće fudbala.

Pomenuti derbi koji je odigran u srijedu, bio je prekinut na desetak minuta - najprije zbog čarki na terenu, a onda nacionalističkih i šovinističkih parola sa tribine na kojoj su najvatrenije pristalice Budućnosti, koji su horski skandirali "J... Šiptare".

"Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK Budućnost zbog vrijeđanja igrača i navijača FK Dečić po osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti i korišćenja pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe 'Varvari', zbog čega je utakmica 2. kola bila prekinuta, čime bi počinio prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 i prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", navodi se u saopštenju FSCG.

Disciplinska komisija FSCG kaznila je i trenera golmana Dečića Vedada Dreševića.

"Shodno članu 56 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG, Dreševiću se izriče disciplinska mjera Zabrana obabvljanja funkcija na dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja protivničkog igrača na utakmici između FK Budućnost - FK Dečić i nema pravo obavljanja funkcija sve dok disciplinska mjera traje. Disciplinska mjera teče od 9. avgusta", dodali su iz FSCG.

Bonus video: