Slučaj Grinvud: Junajted konsultuje ženski tim oko budućnosti napadača

Grinvud je u februaru oslobođen optužbi za silovanje

11746 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted još nije odlučio o budućnosti Mejsona Grinvuda, a prije nego definitivno bude poznato da li ostaje klub će se savjetovati sa ženskom ekipom.

Grinvud je u februaru oslobođen optužbi za silovanje.

Od Junajteda se očekivalo saopštenje prije otvaranja sezone u Premijer ligi protiv Vulverhemptona u ponedeljak, ali je ono odgođeno, prenio je BBC.

Danas su navijačice Junajteda održale protest zbog mogućeg povratka Grinvuda u tim, a isto planiraju da urade i u ponedjeljak ispred "Old traforda" pred meč sa "vukovima".

Junajted će se konsultovati sa svima na koje utiče ova odluka, uključujući članove ženske ekipe, a neke od njih trenutno igraju na Svjetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu.

Klub je razgovarao i s 21-godišnjim Grinvudom i njegovom porodicom, a nije poznato kada će situacija biti razriješena.

Napadač je uhapšen u januaru prošle godine zbog kontroverznih slika i snimaka na društvenim mrežama. Kasnije je podignuta optužnica za silovanje, nasilno ponašanje i napad koji je izazvao stvarne fizičke povrede.

Optužbe su odbačene nakon što se nekoliko ključnih svjedoka povuklo i nakon što su otkrivene nove informacije.

Poslije odbacivanja optužbi Grinvud je izdao saopštenje u kojem je naveo da se osjeća ''rasterećeno'', dok je Junajted najavio sopstvenu istragu.

Bonus video: