Staridž sa 33 godine digao ruke od igranja i prešao u voditelje

Staridž će komentarisati utakmice s Garijem Nevilom, Džejmijem Karagerom, Džejmijem Rednapom, Mikom Ričardsom, Rojom Kinom i ostalima

9150 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prije serija povrede, Danijel Staridž je žario i palio u dresu Liverpula i sa Luisom Suaresom bio jedan od najopasnijih napadačkih tandema u Evropi.

Ali, nikada se nije oporavio od problema sa mišićem, koji su se sve više i više komplikovali, pa mu je karijera krenula stranputicom.

Zbog toga i ne čudi današnja vijest iz Engleske - sa 33 godine je postao novi stručni komentator Skaj Sportsa.

Engleska televizija objavila je da će bivši reprezentativac Engleske u nedjelju biti dio emisije u sklopu 1. kola Premijer lige.

Staridž će komentarisati utakmice s Garijem Nevilom, Džejmijem Karagerom, Džejmijem Rednapom, Mikom Ričardsom, Rojom Kinom i ostalima.

„Počinje Premijer liga, uzbuđen sam što ću sa Skaj Sportsom biti njen dio. Srećam sam što ću gledaocima, koristeći iskustvo, prezentirati što se događa na terenu. Biće ovo uzbudljiva sezona”, poručio je Staridž prilikom predstavljanja.

On je prošao školu fudbala Mančester sitija, a nastupao je za Bolton, Čelsi, Liverpul, VBA, Trabzonspor i Pert Glori.

U australijskom klubu pokušao je 2021. godine da oživi karijeru, nakon što su istekla četiri mjeseca zabrane nastupa zbog kršenja pravila o klađenju.

Međutim, Pert je raskinuo ugovor jer je Staridž imao problema s povredama, pa je tako od juna 2022. bez kluba.

Za Gordi Albion je odigrao 26 utakmica i dao osam golova, a osvajao je Ligu šampiona sa Čelsijem i Liverpulom.

Najbolja sezona mu je bila 2013/2014, kada je bio drugi strijelac Premijer lige sa 21 golom, iza Suaresa (31), a izabran je i u tim godine.

Bonus video: