Bajern potvrdio, Kejn: Srećan sam što sam ovdje, dobar je osjećaj

Kejn je sa Bajernom potpisao četvorogodišnji ugovor

6995 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dosadašnji fudbaler Totenhema Hari Kejn od danas je i zvanično novi igrač Bajerna, potvrdio je minhenski klub.

Kejn je sa Bajernom potpisao četvorogodišnji ugovor, a tranfer je po navodima medija vrijedan više od 100 miliona eura.

"Veoma sam srećan što sam sada dio Bajerna. Bajern je jedan od najvećih klubova na svijetu i uvijek sam govorio da želim da se takmičim i dokažem na najvišem nivou tokom svoje karijere", rekao je Kejn koji će u novom klubu nositi dres sa brojem devet.

"Ovaj klub je definisan pobjedničkim mentalitetom i veoma je dobar osjećaj biti ovdje", dodao je kapiten Engleske.

Kejn se oprostio i od Totenhema i navijača tog kluba, istakavši da je tužan što napušta klub u kojem je proveo skoro 20 godina.

"Ovo nije zbogom jer nikada ne znate kako će se stvari odvijati u budućnosti. Ovo je - hvala i vidimo se uskoro", istakao je Kejn.

Za Kejnov prelazak u Bajern vladalo je veliko interesovanje, a njegov let iz Londona u Minhen putem sajta "Flightradar 24" pratilo je 69.000 ljudi. Nekoliko pristalica aktuelnog njemačkog prvaka dočekalo je juče Kejna na aerodromu, prije nego što je 30-godišnjak otišao na ljekarske preglede.

Kejn je karijeru počeo 2009. godine u Totenhemu, a do 2013. godine igrao je na pozajmicama u Lejton Orijentu, Milvolu, Noriču i Lesteru, poslije čega se ustalio u Totenhemu.

Za londonski klub je odigrao 435 utakmica i sa 280 golova najbolji je strijelac u istoriji Totenhema, sa kojim nije uspio da osvoji nijedan trofej.

Kejn će biti u konkurenciji za finale njemačkog Superkupa protiv Lajpciga, koje je na programu u subotu u 20.45.

Bonus video: