Arsenal rutinski protiv Notingema, De Zerbijev Brajton opet oduševio

Ekipa Mikela Artete slavila protiv Notingem foresta (2:1) u 1. kolu Premijer lige

15863 pregleda 0 komentar(a)
Bukajo Saka proslavlja gol, Foto: Reuters
Bukajo Saka proslavlja gol, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2023. 18:12h

Mančester siti je sinoć savladao Barnli (3:0) na startu Premijer lige, a danas je i drugi kandidat za titulu stigao do prva tri boda - Arsenal je na "Emirejtsu" pobijedio Notingem forest (2:1).

Uoči današnjeg meča, menadžer Arsenala Mikel Arteta je odlučio da u startnoj postavi ne bude defanzivac Gabrijel. To je prvi put nakon 73 utakmice i dvije godine da Brazilac nije u startnoj postavi Arsenala u Premijer ligi.

A u Premijer ligi su, u dresu Arsenala, debitovali Kai Haverc, Deklan Rajs i Jurijen Timber, koji se povrijedio.

I dok su navijači Arsenala sa posebnim zanimanjem ispratili novajlije, u prvom planu su bili igrači koji su iznijeli prethodnu sezonu - Gabrijel Martineli i Bukajo Saka.

Martineli je odigrao odličan meč, probijao po lijevoj strani i lijepo asistirao Nketiji kod prvog pogotka u 26. minutu.

Šest minuta nakon Nketije u listu strijelaca upisao se i Saka sjajnim udarcem sa distance.

U nastavku je Rajs imao dvije šanse, pogodio je i stativu, da bi u finišu Avoniji postigao gol i unio dozu neizvjesnosti u meč.

Brajton je ostao bez Aleksisa Mekalistera, na izlaznim vratima je i Moises Kaisedo, ali četa Roberta de Zerbija ne posustaje - "galebovi" su ubjedljivo savladali novajliju u Premijer ligi, Luton (4:1).

Fulam je na gostovanju porazio Everton golom Bobija De Kordova-Rida u 73. minutu. U 59. je na teren stupio i Aleksandar Mitrović, čime je vjerovatno i definitivno stavljena tačka na sagu o njegovom odlasku u Al-Hilal.

Šefild junajted je na povratku u elitu izgubio kod kuće od Kristal Palas (jedini gol dao Odson Eduar u 50. minutu), dok su Bornmut i Vest Hem igrali 1:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: