Arteta: Propustili smo šansu da ranije "ubijemo" utakmicu

"Protivniku ne smijete da date šansu da počne da se nada poslije 2:0. Na kraju smo se smirili i priveli meč kraju", rekao je menadžer Arsenala

5211 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal je uz male poteškoće savladao Notingem forest 2:1, Mikel Arteta je dobio ono što je želio na otvaranju sezone u Premijer lige.

"Tobdžije" su imale 2:0 na poluvremenu nakon golova Edina Nketie i Bukaja Sake, "šumari" su posljednjih desetak minuta ublažili poraz preko Taiva Avonijija.

"Uvijek je komplikovano doći do pobjede u prvoj utakmici. Zasluženo smo vodili i imali sigurnu prednost, ali smo propustili šansu da "ubijemo" utakmicu. A 2:0 zna da bude opasan rezultat ako izgubite koncentraciju, jer kada primite gol onda je sve potpuno drugačije", rekao je Arteta i dodao:

"Protivniku ne smijete da date šansu da počne da se nada poslije 2:0. Na kraju smo se smirili i priveli meč kraju", istakao je mladi trener.

Osvrnuo se na učinak Nketie.

"Edi je bio razočaran što nije igrao od početka u Komjuniti šildu protiv Mančester sitija, a kada je ušao imao je veliki uticaj na igru. Trenirao je dobro tokom sedmice, rekao mi je: "želim da igram". I pustio sam ga, jer je pravi primjer kako fudbaler čeka i dobije šansu", dodao je Arteta.

Bonus video: