Bajern više nema alibi - stigla devetka iz snova

Hari Kejn potpisao za Bavarce do 2027. godine: Nerado smo pristali na transfer - rekao je predsjednik Totenhema Danijel Levi

14776 pregleda 40 reakcija 3 komentar(a)
Foto: FC Bayern
Foto: FC Bayern

Sinoć je stigao u Minhen, iza ponoći prošao medicinske preglede, a jutros konačno obukao dres Bajerna - Hari Kejn je novi fudbaler bavarskog velikana, potpisao je ugovor do 2027. i kompletirao jedan od najvećih transfera ovog ljeta.

Totenhem je za najboljeg strijelca u istoriji kluba dobio oko 110 miliona eura, a Bajern napadača čija uloga može da bude presudna u pohodu na trofeje.

Prošle sezone je tim s “Alijanc arene” osvojio samo jedan, a ove - sa Kejnom - mora da napadne evropsku titulu koju čeka od 2020.

"Napokon sam postao dio Bajerna, jednog od najvećih klubova na svijetu. Uvijek sam govorio da želim da se takmičim i dokažem na najvišem nivou i ovo je ono što sam tražio", rekao je Kejn.

Englez dobro zna kakav je pritisak u Bajernu.

"Ovaj klub je definisan pobjedničkim mentalitetom", istakao je Kejn.

Nije zaboravio navijače Sparsa, kojima se obratio preko društvenih mreža.

"Želim da od mene čujete da je došao momenat da napustim Totenhem. Mnogo je emocija i teško mi je što idem iz kluba u kojem sam proveo skoro 20 godina. Postoje momenti koje ću pamtiti do kraja života i ovo je idealna prilika da zahvalim svima - u klubu, oko njega, saigračima, navijačima...", dodao je Kejn.

Bajern i Totenhem su više od mjesec pregovarali oko transfera, nakon što je Kejn dao riječ njemačkom klubu da će doći i pošto je odbio da produži ugovor koji mu je isticao narednog ljeta.

"Nerado smo pristali na ovaj transfer", poručio je predsjednik londonskog kluba Danijel Levi.

"Pričali smo s Harijem i nudili mu bolje uslove kako bi potpisao novi ugovor, bilo da je on kratkoročni ili dugoročni. Ipak, želja igrača je bila jasna - nije htio nastavak saradnje, već mu je trebao novi izazov", dodao je Levi.

Tri puta u karijeri je Kejn osvajao Zlatnu kopačku u Premijer ligi - u sezonama 2015/2016, 2016/2017. i 2020/2021. U engleskoj eliti je postigao 213 golova na 320 mečeva i trebalo mu je 48 pogodaka da obori rekord Alana Širera (260).

Ovaj 30-godišnji napadač je sa 280 golova najbolji strijelac u istoriji Totenhema, a ni Engleska nema boljeg - 58 puta je tresao mrežu u dresu Gordog Albiona.

"Kejn je igrač kojeg smo željeli od početka. Bili su ovo dugi pregovori, ali imali smo jasan cilj i srećni smo što se završilo kako treba. Hari se savršeno uklapa u ono što Bajern predstavlja, a napadači top klase su uvijek bili važan faktor u najvećim uspjesima kluba. Vjerujemo da će se ta priča nastaviti i sa Harijem", rekao je izvršni direktor Bavaraca Jan-Kristijan Drizen.

Bonus video: