Ništa nije jednostavno za Budućnost i Sutjesku, Dečić osvojio Lješkopolje

Šampion remizirao protiv Jezera (1:1), Nikšićanima bod u Bijelom Polju

25591 pregleda 87 reakcija 23 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost i Sutjeska nisu uradili ono što im je bio cilj pred međusobni duel koji se igra kraj Bistrice narednog vikenda.

Najveći crnogorski klubovi su osvojili samo po bod, nastavili su trend prosječnih igara i još prosječnijih rezultata - šampion kod kuće protiv uvijek neugodnog Jezera (1:1), a Nikšićani u Bijelom Polju u duelu sa Jedinstvom (0:0).

Budućnost je u prvom poluvremenu imala dovoljno prilika da povede, ali kako je vrijeme odmicalo plan Plavljana je bio sve uspješniji - tako su u drugom dijelu postali i opasniji tim na terenu.

Takva igra je gostima donijela prednost u 84. minutu. Brazilac Bareto je prošao po desnoj strani i asistirao Edisu Redžepagiću koji je sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu.

Izgledalo je da se Budućnosti loše piše i ovog puta, nakon što je Jezero u finišu prošle sezone moglo da je košta i titule...

Trener prvaka Mladen Milinković makar može da bude zadovoljan reakcijom ako ne krajnjim rezultatom - samo četiri minuta kasnije je rezervista Milan Vukotić je izjednačio, pa je domaćin imao još dovoljno vremena za preokret.

Nije se, ipak, dogodio, pa je Budućnost poslije četiri kola na samo pet bodova.

Ima jedan manje od Sutjeske koja je u Bijelom Polju imala šansi, dva puta pogađala okvir gola (Anto Babić i Milan Mirosavljev, koji nije imao sreće u 91. minutu). Okvir gola je pogađalo i Jedinstvo, i to početkom drugog dijela kada je sa druge stative promašio Sead Dacić.

A na “DG areni” - Dečić stigao do drugog trijumfa u sezoni (2:0).

Nije bilo puno uzbuđenja u duelu Tuzana protiv Mladosti do sredine drugog poluvremena - onda je Draško Božović u 65. najavio trijumf gostiju koji je već u 67. osigurao povratnik u crnogorski fudbal Ognjen Stijepović kada je iskoristio grešku golmana Mladosti Miloša Dragojevića.

Nakon četiri kola je i dalje lider Petrovac. Ima 10 bodova, dva više od Arsenala, a četiri odnosno pet od Sutjeske i Budućnosti.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: