Ćavi: Sramotno suđenje, arbitar izmislio igranje rukom

"Ako je ovo proizvod koji španska liga želi da proda, onda je to sramota"

3341 pregleda 3 komentar(a)
Ćavi, Foto: Reuters
Ćavi, Foto: Reuters

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandes rekao je da je suđenje na utakmici protiv Hetafea, kojom je njegova ekipa započela odbranu titule u Primeri, bilo sramotno.

Fudbaleri Barselone počeli su sinoć odbranu titule u španskom prvenstvu remijem 0:0 na gostujućem terenu protiv Hetafea.

U utakmici prvog kola Primere nije bilo golova, ali je sudija pokazao tri crvena kartona. Igrač Barselone Rafinja isključen je u 42. minutu zbog grubog starta, a fudbaler Hetafea Haime Mata dobio je drugi žuti karton u 57. minutu.

"Ako je ovo proizvod koji španska liga želi da proda, onda je to sramota", rekao je Ćavi koji je i sam isključen u 70. minutu zbog svađe sa sudijama.

Ćavi je, takođe, bio nezadovoljan i odlukom da se u samoj završnici utakmice Gaviju svira igranje rukom u akciji koja bi, da nije bila prekinuta, vjerovatno rezultovala penalom za Barselonu zbog faula nad Migelom Arauhom.

"Ta ruka nije postojala. Sudija je izmislio igranje rukom. Rekli su da se svira samo kada je sasvim očigledno, a to se nije dogodilo... To je nepravda, sramota", rekao je Ćavi.

Fudbaleri Barselone će u narednom kolu Primere dočekati Kadis.

Bonus video: