Gol Kosovića, odličan debi Marka Vukčevića

Crnogorski vezista donio pobjedu kineskoj Haki, nekadašnji bek Budućnosti asistent u novom klubu

5739 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Kosović, Foto: Haka
Nebojša Kosović, Foto: Haka

Vezista kineske Hake Nebojša Kosović je obilježio prethodni vikend kada je riječ o učinku crnogorskih internacionalaca.

Haka je u 22. kolu kineske Superlige savladala Ćingdao (1:0), upisala drugu pobjedu zaredom, a jedini gol je postigao Kosović - tako ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,8. Nikšićanin je standardan nakon što se oporavio od teže povrede, odigrao je 15 mečeva, a ovo mu je drugi pogodak. Ima još dvije asistencije.

Nakon Kosovića slijedi fudbaler Voždovca Nikša Vujanović (7,7). Ofanzivni fudbaler je odigrao 72 minuta protiv Radnika u 3. kolu srpske Superlige. I Vujanović igra redovno, na sva tri meča je upisao minute, ali još čeka na prvi gol u novoj sezoni. Voždovac, s druge strane, čeka na prvu pobjedu jer je do sada zabilježio tri remija...

Na trećem mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca je novi igrač hrvatskog Varaždina Marko Vukčević (7,5). Desni bek je stigao prije nekoliko dana iz rumunskog Arada, a na debiju je upisao asistenciju za Brodića kod vodećeg pogotka protiv Rudeša. Vukčević je odigrao 90 minuta, a Varaždin je slavio 2:0 i nakon tri uzastopna remija došao do prvog trijumfa u sezoni Hrvatske nogometne lige (HNL).

Učinak crnogorskih internacionalaca
foto: Sofascore

Na četvrtoj poziciji je nova zvijezda Hamarbija - Viktor Đukanović (7,1). Hamarbi je u 19. kolu švedske Alsvenskan lige savladao Elfsborg (1:0), a Đukanović je u finišu meča ušao u igru. Bivši fudbaler Budućnosti blista ove sezone u Švedskoj i na 14 mečeva u domaćem šampionatu je postigao pet pogodaka, od kojih su neki bili za TV špice.

Peti najbolje ocijenjeni crnogorski fudbaler je napadač TSC-a iz Bačke Topole Marko Rakonjac (7). TSC je u trećem kolu Superlige savladao kragujevački Radnički (1:0), a jedini gol pao je pet minuta prije kraja kada je Rakonjac asistirao Jovanoviću. Rakonjac je od dolaska u TSC odigrao tri utakmice i postigao jedan gol.

Bonus video: