Kapiten i dalje bez kluba, a kvalifikacije se nastavljaju za dvadesetak dana

Tokom ljeta su se određeni klubovi pominjali kao naredna Jovetićeva destinacija - od čini se, ipak, nerealnog povratka u Partizan, preko španskih, turskih i grčkih klubova, do odlaska u Aziju (Katar, Iran, Saudijska Arabija). Ipak, ništa od toga nije bilo konkretno, niti je dolazilo od pouzdanijih svjetskih medija

12651 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Jovetić, Foto: FSCG
Jovetić, Foto: FSCG

Početkom juna Stevan Jovetić se oprostio od navijača Herte, činilo se tada da će brzo biti poznato gdje će nastaviti karijeru, ali dva mjeseca kasnije kapiten i najbolji fudbaler reprezentacije Crne Gore i dalje je bez kluba.

Ono što posebno brine jeste da se nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bliži, tačnije do utakmice sa Litvanijom ostala su još samo 23 dana.

Bilo je jasno i tokom sezone da Jovetić neće nastaviti sa životom u Berlinu, nakon što uprava Herte nije željela da iskoristi klauzulu o nastavku saradnje, pošto kapiten Crne Gore nije ispunio uslov - mininum 60 odsto utakmica u Bundesligi sa bar 45 minuta u igri.

Naravno, ponovo su česte povrede bile glavni razlog za tako nešto, jer igra našeg fudbalera nikada se nije dovodila u pitanje, s obzirom na to da je bio najbolji igrač Herte svaki put kada je istrčao na teren.

Moguće da su povrede i jedan od razloga zbog kojih Jovetić ni u trenutku kada je većina liga počela (ili će početi narednog vikenda) nije pronašao klub u kojem će nastaviti karijeru. Uz to, kapiten u novembru puni 34 godine, pa je možda i to jedan od razloga.

U svakom slučaju, tokom ljeta su se određeni klubovi pominjali kao naredna Jovetićeva destinacija - od čini se, ipak, nerealnog povratka u Partizan, preko španskih, turskih i grčkih klubova, do odlaska u Aziju (Katar, Iran, Saudijska Arabija).

Ipak, ništa od toga nije bilo konkretno, niti je dolazilo od pouzdanijih svjetskih medija.

Ono što je, međutim, sigurno - ko se odluči da dovede Jovetića, dobiće klasu i sa 34 godine, igrača koji i dalje može mnogo toga da ponudi fudbalskoj igri. Bez obzira na rizik od povreda.

"Sokoli" u septembru igraju dva super važna meča (Litvanija 7. i Bugarska 10. septembra), bilo bi dobro da kapiten tada bude u formi od bar nekoliko mečeva u nogama - za klasu, naravno, ne treba brinuti.

Crna Gora bez Jovetića i sa njim, ipak, i dalje nije ista reprezentacija.

Bonus video: