Barsa sa deset igrača do boda protiv Reala: Inijesta se oprostio, Ronaldo povrijeđen

Kada je u finišu poluvremena, nakon nekoliko minuta jakih tenzija, crveni karton dobio Serđi Roberto, izgledalo je da Real ima otvoren put do pobjede
59 pregleda 9 komentar(a)
mesi, Foto: Reuters
mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2018. 20:40h

Barselona ima velike šanse da šampionsku sezonu završi bez poraza - najteže iskušenje do kraja prvenstva, derbi sa Realom na Nou kampu, završen je 2:2, iako je Barsa cijelo drugo poluvrijeme imala igrača manje.

Katalonci su poveli u 10. minutu, nakon sjajne asistencije Serđija Roberta i efektnog gola Luisa Suaresa.

Uzvratio je Real vrlo brzo na još efektniji način. Ronaldo je počeo akciju i završio akciju, u kojoj su učestvovali Kros i Benzema.

Kada je u finišu poluvremena, nakon nekoliko minuta jakih tenzija, crveni karton dobio Serđi Roberto, izgledalo je da Real ima otvoren put do pobjede.

Goste je, vjerovatno, poremetila povreda Ronalda, koji je iz predostrožnosti zamijenjen na poluvremenu, brojčanu prednost nisu iskoristili da naprave veliki pritisak na odbranu Barse, koja je prvu šansu u nastavku pretvorila u gol.

Leo Mesi je u 52. minutu udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio za 2:1, ali je pogotku prethodio očigledan faul Suaresa nad Varanom.

Konačan rezultat postavio je Garet Bejl 20 minuta kasnije.

Najemotivniji trenutak dogodio se u 58. minutu kada je Andres Inijesta napustio teren, ispraćen ovacijama sa svog posljednjeg el klasika.

Bonus video: