Svjetski šampion se vratio u Romu

"Uvijek je posebno vratiti se u Rim, ali sada i više kao fudbaler Rome. Zahvalan sam navijačima koji su me dočekali i klubu koji me je vratio na mjesto na kome sam počeo karijeru u Evropi"

3684 pregleda 0 komentar(a)
Paredes, Foto: Shutterstock
Paredes, Foto: Shutterstock

Dosadašnji fudbaler Pari Sen Žermena Leandro Paredes potpisao je dvogodišnji ugovor sa Romom.

Paredes će igrati za Romu do 30. juna 2025. godine. Klubovi nisu naveli finansijske detalje transfera, a francuski mediji danas su prenijeli da transfer neće premašiti pet miliona eura.

Pari Sen Žermen je 2019. godine platio Zenitu iz Sankt Peterburga 40 miliona eura za argentinskog veznog fudbalera.

"Poslije sezone provedene na pozajmici u Juventusu, Leandro Paredes je prešao u Romu", saopštio je francuski klub.

Paredes je za Pari Sen Žermen odigrao ukupno 117 utakmica i postigao tri gola. On se vratio na "Olimpiko", pošto je igrao za Romu od 2015. do 2017. godine.

"Uvijek je posebno vratiti se u Rim, ali sada i više kao fudbaler Rome. Zahvalan sam navijačima koji su me dočekali i klubu koji me je vratio na mjesto na kome sam počeo karijeru u Evropi", rekao je Paredes za sajt Rome.

Karijeru je počeo u Boki Juniors odakle je prešao u Romu, a igrao je na pozajmicama u Kjevu, Empoliju i Juventusu. Od 2017. do 2019. godine igrao je za Zenit.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 54 utakmice, postigao pet golova i osvojio Svetsko prvestvo u Kataru prošle zime.

Bonus video: