Siti ili Sevilja: Atinska bitka za prvi evropski trofej u sezoni

Superkup Evrope večeras (21h) u glavnog gradu Grčke - Siti juri prvi pehar, Sevilja želi da prekine niz od pet poraza zaredom

3253 pregleda 0 komentar(a)
Osvajač Lige šampiona protiv osvajača Lige Evrope: Rodri (Siti) i Okampos (Sevilja), Foto: UEFA
Osvajač Lige šampiona protiv osvajača Lige Evrope: Rodri (Siti) i Okampos (Sevilja), Foto: UEFA

Trofej u avgustu uvijek dobro zvuči - posebno kada se radi o onom koji dodjeljuje Uefa.

Vrijeme je za Superkup Evrope, za okršaj šampiona kontinenta i osvajača Lige Evrope - večeras od 21 sat na "Karaiskakisu" u Atini sudariće se Mančester siti i Sevilja.

Biće to još jedna prilika za englesku ekipu da ispiše novu stranicu istorije, pošto pehar Superkupa nikada nije osvojila. S druge strane, klub iz Andaluzije juri drugi trijumf u ovom takmičenju (prvi put trijumfovao 2006), ali nakon što je već izgubio pet mečeva Superkupa zaredom.

"Samim ti što ste ovdje to znači da ste napravili veliku stvar - ili ste osvojili Ligu šampiona ili Ligu Evrope, a moram reći da to nije baš lako. Ipak, možda je malo lakše za Sevilju jer je osvojila mnogo Ligi Evrope", našalio se trener Sitija Pep Gvardiola, aludirajući da dominaciju godinama Sevilje u pomenutom takmičenju.

Jedini pehar Superkupa Sevilja je osvojila 2006, a rival joj je bila Barselona.

"Sjećam se tog meča, Sevilja je slavila 3:0. Zaista i sada se radi o sjajnom timu, koji je osvojio mnogo toga i ima sjajan karakter", dodao je Gvardiola, koji večeras (ali i na duže staze) neće moći da računa na povrijeđenog Kevina de Brujnea.

Sevilja je prethodnih pet utakmica Superkupa izgubila od Milana, Reala dva puta, Barselone i Bajerna.

"Dobro me poznajete i znate da ne dajem nimao značaja statistici", poručio je trener Sevilje Hoze Luis Mendilibar. "Radi se o jednom meču i sve je moguće. Znamo kkakav tim je Siti, ali već smo dobili jedno finala i mislim da možemo i ovo".

Bonus video: