Siti osvojio prvi trofej u sezoni, Gudelj tragičar Sevilje

Mančester siti u evropskom Superkupu nakon penala savladao Sevilju - 5:4 (1:1 poslije 90 minuta, nije bilo produžetaka)

15936 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prije deset dana Mančester siti je u Komjuniti šildu ostao bez jednog trofeja, ali je večeras osvojio Superkup Evrope, prvi put u istoriji.

Aktuelni šampion Engleske i Evrope je u Atini nakon boljeg izvođenja penala savladao Sevilju 5:4 (1:1 poslije 90 minuta, nije bilo produžetaka) i stigao do prvog trofeja u sezoni.

Tragičar je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji je u desetoj seriji pogodio prečku. Za Siti su u penal seriji precizni bili Haland, Alvares, Kovačić, Griliš i Voker. Na drugoj strani pogodili su Okampos, Mir, Rakitić i Montijel.

Gudelj šutira penal
Gudelj šutira penalfoto: Reuters

Siti je dobro počeo i prvi imao šanse preko Palmera i Akea. A onda je u 25. minutu golman Sevilje Bono počeo akciju, lopta je došla na lijevu stranu do Akunje, koji je centrirao, a En-Nesiri glavom zatresao mrežu.

En-Nesiri je početkom drugog poluvremena nakon kontre imao sjajnu šansu, izašao je sam ispred Edersona, ali je Brazilac odlično intervenisao.

Siti je u tim momentima imao inicijativu, ali je rivalu ostavljao dosta prostora za kontre, što Sevilja nije iskoristila.

Inicijativa "građana" isplatila se u 63. minutu kada je Palmer, poslije centaršuta Rodrija, izjednačio.

I nakon pogotka Siti je napadao, igralo se pred golom Sevilje, Palmer je imao još jednu šansu, ali je Bono dobro regovao i tada, ali i kod udarca Akea u finišu meča.

Potom su uslijedili penali, a Sevilja šesti put zaredom izgubila meč u Superkupu Evrope.

Sevilja je samo 2006. godine osvojila Superkup, kada je savladala Barsleonu. Nakon toga je gubila od Milana, dva puta Reala, Barselone, Bajerna i večeras od Sitija.

Bonus video: