Mesi revolucija: Kopa Libertadores zove Inter iz Majamija, novo takmičenje, ipak, realnija opcija

U novom takmičenju bi nastupali osvajač Konkakaf Kupa šampiona (meksički Leon), osvajač Konkakaf Liga kupa (finale igraju Inter i Nešvil), kao i šampioni Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikana

7700 pregleda 0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters

Sve je moguće kada je u pitanju Lionel Mesi, pa i da klub iz Sjeverne Amerike dobije poziv da igra najjače takmičenje Južne Amerike - Kopa Libertadores.

Kako prenosi francuski "RMC sport", predsjednik Konmebola (Fudbalska federacija Južne Amerike) Alehandro Dominges, na Tviteru je napisao kako Kopa Libertadores čeka Mesija, a navodno je već i uslijedio poziv i njegovom klubu Interu iz Majamija da bude dio južnoameričke elite.

U sve se umiješao i moćni predsjednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija koji je zainteresovan da podnese zahtjev kako bi se Inter i drugi timovi iz Konkakaf zone takmičili sa ekipama iz Komnebola.

Ipak, argentinski "TyC Sports" navodi da je uključivanje Intera u Kopa Libertadores praktično po propisima nemoguće, ali da je zajednično takmičenje klubova iz Sjeverne, Srednje i Južne Amerike, ipak, realnija mogućnost.

Radilo bi se o novom takmičenju na kojem bi nastupali osvajač Konkakaf Kupa šampiona (meksički Leon), osvajač Konkakaf Liga kupa (finale igraju Inter i Nešvil), kao i šampioni Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikana.

Od kada je stigao u Majami ovog ljeta, Mesi je potpuno promijenio klub - na šest mečeva postigao je devet golova, a Inter je slavio na svakoj od tih šest utakmica.

Bonus video: