Budućnost saznala kaznu zbog skandiranja "Varvara" na meču sa Dečićem

Disciplinska komisija FSCG kaznila je Budućnost i za ukupno 2.500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane njenih organizovanih navijača na utakmicama protuv Mladosti iz Donje Gorice i Dečića

17067 pregleda 96 reakcija 18 komentar(a)
Varvari, Foto: FK Budućnost
Varvari, Foto: FK Budućnost

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore kaznila je Budućnost sa tri meča bez prisustva publike na domaćem terenu i sa isto toliko utakmica bez prisustva organizovanih navijača u gostima zbog skandiranja grupe navijača ovog kluba tokom utakmice 2. kola Meridianbet 1. CFL protiv Dečića.

Pomenuti derbi koji je odigran prošle sedmice, bio je prekinut na desetak minuta - najprije zbog čarki na terenu, a onda nacionalističkih i šovinističkih parola sa tribine na kojoj su najvatrenije pristalice Budućnosti, koji su horski skandirali "J... Šiptare".

"Fudbalskom klubu Budućnost izrečena je disciplinska mjera odigravanje tri utakmice na svom igralištu kada je seniorski tim domaćin bez prisustva gledalaca i zabrana prisustva organizovanih navijača na tri utakmice kada senorski tim FK Budućnost gostuje zbog vrijeđanja igrača i navijača FK Dečić po osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti na utakmici 2. kola Meridianbet 1. CFL, čime je počinio prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", navodi se u crnogorske Kuće fudbala.

Dodaju da se izrečena disciplinska mjera izdržava na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG, a za sprovođenje izrečenih mjera odgovorna je Budućnost.

Disciplinska komisija FSCG kaznila je Budućnost i za ukupno 2.500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane njenih organizovanih navijača na utakmicama protuv Mladosti iz Donje Gorice i Dečića.

Bonus video: