Porazi za brigu: I mlađe CG selekcije kao naši klubovi u Evropi

Kadeti u utorak izgubili 4:1 od Azerbejdžana nakon što su prilimi četiri gola do poluvremena, mlađi kadeti istog dana poraženi 6:1 od Uzbekistana

2603 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Očajna izdanja crnogorskih klubova na evropskoj sceni i pad na pretposljednje mjesto Uefa renginga nisu jedini razlog za brigu kada je u pitanju domaći fudbal i njegova budućnost.

Ni mlađe crnogorske reprezentativne selekcije, malo je reći, ne blistaju ovog ljeta, neke poraze koji su doživjeli zaista su zabrinjavajući, bez obzira na to što se radilo o prijateljskim mečevima.

Istog dana, u utorak 15. avgusta, dva alarmirajuća rezultata - kadetska selekcija (U17) izgubila je 4:1 na gostovanju Azerbejdžanu, dok su mlađi kadeti (U16) nekoliko sati kasnije doživjeli još teži poraz na gostovanju Uzbekistanu - 6:1.

A još više od poraza, i to ubjedljivih, brine način na koji su doživljeni - u oba slučaja domaće selekcije su ravo povele, Azerbejdžanci su vodili 4:0 na poluvremenu, Uzbekistanci 4:0 u 59. minutu...

"Nema opravdanja za ovakav poraz. Od samog starta ekipa Azerbejdžana se mnogo bolje kretala, bila znatno agresivnija. Sa druge strane, mi smo bili dekoncentrisani, pravili smo greške koje je rival iskoristio i postigao čak četiri gola u prvom dijelu. Napravili smo nekoliko promjena na poluvremenu i u nastavku zaigrali mnogo bolje", kazao je selektor U17 selekcije Radovan Kavaja.

Njegova reprezentacija imaće već sjutra šansu da se iskupi za težak poraz, jer je u Bakuu zakazan novi prijateljski meč dva tima.

Za razliku od kadeta, mlađi kadeti koje vodi Minja Ljumović ostvarili su dva solidna rezultata, dva remija u prva dva meča na turniru (3:3 sa Saudijskom Arabijom, 1:1 sa Emiratima), ali su protiv domaćina pokvarili utisak.

Bonus video: