Partizan prošao nakon penal-drame, Hajduk se izgubio u solunskom grotlu, težak poraz CG trojke u Debrecinu

Splićani izgubili od PAOK-a 3:0 za kraj evropske priče

22907 pregleda 60 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Beta
Foto: Beta

Fudbaleri Partizana nadoknadili su minus od dva gola iz Azerbejdžana protiv Sabaha i nakon prave drame u penal-seriji plasirali se u plej-of rundu Lige konferencija, gdje će se sastati sa danskim Nordslijandom.

Saldana u 30. i Natko u 58. minutu golovima su se potrudili da "crno-bijeli" anuliraju poraz od 2:0 iz Bakua.

Otišlo se u penale, gdje je tim Igora Duljaja dva puta slavio prolaz dalje.

Prvi put uzaludno, jer je golman Aleksandar Jovanović izašao sa gol-linije prije nego što je odbranio penal Alasgarovu u petoj seriji.

Jedanaesterac je ponovljen i Jovanović je opet morao da ga odbrani - ostalo je 5:4 i slavlje u Humskoj moglo je da počne.

Crnogorski internacionalac Aleksandar Šćekić ušao je u igru u drugom poluvremenu.

Hajduk iz Splita je završio evropsku sezonu.

Prva i posljednja stanica u kvalifikacijama za Ligu konferencije "bilima" je bio Solun - PAOK je lako izašao na kraj sa dalmatinskim ponosom i slavio 3:0.

Nisu Splićani imali šansi na "Tumbi" nakon što prije sedam dana na Poljudu bilo 0:0.

PAOK je načeo goste golom Štefana Švaba iz penala u 12. minutu, a bolju igru je krunisao u drugom poluvremenu kada je dva puta mrežu tresao srpski reprezentativac Andrija Živković - u 79. i 85. minutu.

Andrija Živković, PAOK
foto: PAOK/Twitter

Grčki tim će se sada sastati protiv škotskog Hartsa, koji je slavio 3:1 protiv Rozenborga nakon poraza 2:1 u Norveškoj prošle sedmice.

Crnogorska trojka u Debrecinu - Stefan Lončar, Meldin Drešković, Dušan Lagator - doživjela je težak poraz od Rapida iz Beča.

Austrijanci su u Mađarskoj slavili sa 5:0, nakon remija bez golova u Beču prije sedam dana, i plasirali se u plej-of rundu, gdje će se sastati sa Fiorentinom. Debrecin je završio takmičenje u Evropi.

Bonus video: