Vujović: Posljednji vapaj za spas fudbala u Crnoj Gori

Ima fudbalska Crna Gora asova i stručnjaka koji znaju i imaju moć da ovaj sport uzdignu sa dna, kazao je Vujović ispred udruženja Fudbalska Crna Gora

18117 pregleda 349 reakcija 64 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Montreala i Njujork Kosmosa Dragan Guzo Vujović, apelovao je na cjelokupnu fudbalsku javnost u Crnoj Gori da pokuša da se spasi naš fudbal od, kako je istakao, "totalnog uništenja".

Vujović je ispred udruženja Fudbalska Crna Gora apelovao na smjenu čelnika Saveza, označivši ih kao glavne krivce za aktuelno stanje.

"Fubalska Crna Gora se po ko zna koji put obraća cjelokupnoj javnosti u Crnoj Gori. Pozivamo sve one kojima je makar imalo stalo do fudbala u Crnoj Gori da pokušamo da spasimo od totalnog uništenja ovaj sport", kazao je Vujović u saopštenju, prenosi RTCG.

"Glavni uništitelj fudbala u našoj zemlji je FSCG, tj.čelnik ovog saveza. Pogledajte odluku da se ne pomogne ŽFK Breznica. Potpuno suluda odluka da se klub koji ide u kvalifikacije za Ligu šampiona ne pomogne (napominjemo da je to pozajmica jer ŽFK Breznica će od UEFE dobiti novac),nevjerovatna odluka".

"Nedavni porazi naših najmlađih selekcija od Uzbekistana 6:1 i Azerbejdžana 4:1 pokazuju svu nesreću dijeljenja trenerkih licenci! S obzirom da znamo kao sva javnost što zna ko se za sve pita u FSCG, tražimo hitnu i neopozivu ostavku predsjednika FSCG i njegovih saradnika. Ima Fudbalska Crna Gora asova i stručnjaka koji znaju i imaju moć da ovaj sport uzdignu sa dna".

Još jednom apelujemo na kompletnu javnost da se izdigne iznad podjela u fudbalu (mnogo smo mali da bi se dijelili) da svi zajedno krenemo u čišćenje uništitelja najpopularnijeg sporta u Crnoj Gori.

Savez je očito postao prćija jednog čovjeka koji nema ni znanje ni viziju ni širinu da stvari stavi na svoje mjesto. Ima fudbalskih asova u Crnoj Gori koji to znaju i mogu. Još jedan vapaj, spasimo fudbal" navodi se u saopštenju.

Bonus video: