Šahtjor će domaće utakmice Lige šampiona igrati u Hamburgu

"Volksparkštadion", dom čuvenog njemačkog kluba HSV-a, ima kapacitet od više od 50.000 mjesta

4506 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ukrajinski prvak Šahtjor iz Donjecka igratće svoje "domaće" utakmice grupne faze Lige šampiona na "Volksparkštadionu" u Hamburgu, objavio je klub.

Nakon što je 24. februara 2022. započela ruska invazija na Ukrajinu, Šahtjor je svoje domaće utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope u sezoni 2022/2023. igrao u Varšavi, na terenu Legije.

"Prvo, željeli bismo da se zahvalimo Varšavi i poljskom narodu na podršci koju su nam pružili tokom utakmica", rekao je Dmitro Kirilenko, komercijalni direktor ukrajinskog kluba.

"Sigurni smo da će se utakmice u Hamburgu odvijati na najvišem nivou, uz domaće fudbalske navijače, ali i hiljade Ukrajinaca koji zasad privremeno žive u Njemačkoj i drugim evropskim zemljama", dodao je.

Na stadionu u Varšavi, koji može da primi 31.800 gledalaca, Šahtjorove tri utakmice grupne faze Lige šampiona protiv Real Madrida, Lajpciga i Seltika privukle su u prosjeku više od 25.000 gledalaca.

Ukrajinski klub odigrao je i dvije utakmice Lige Evrope protiv Rena (plej-of) i Fejnorda (osmina finala).

Dom HSV-a, čuvenog njemačkog kluba koji je trenutno u Drugoj ligi, ima kapacitet od više od 50.000 mjesta. Prošle sezone HSV je u prosjeku gledalo 53.500 gledalaca.

Stadion će u ljeto 2024. (14. juna - 14. jula) ugostiti utakmice Evropskog prvenstva.

Bonus video: