Dinamo u atinskom "paklu", Bišćan: Očekujemo isti tretman kakav su Grci imali kod nas

Večerašnji revanš između AEK-a i Dinama pod posebnom lupom nakon ubistva grčkih navijača, za šta za odgovara 105 hrvatskih navijača. Grci u Zagrebu slavili 2:1

8952 pregleda 2 komentar(a)
Stadion AEK-a, OPAO arena, Foto: AEK twitter
Stadion AEK-a, OPAO arena, Foto: AEK twitter

Revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i zagrebačkog Dinama igra se večeras u Atini (20.45).

Ispred OPAO arene, koja će biti poprište duela, 7. avgusta je u tuči huligana Dinama i AEK-a ubijen jedan grčki navijač, što ovom susretu daje potpuno drugu dimenziju.

Grčka policija još uvijek traga za osobom koja je zarila nož u podlakticu grčkog navijača, a tamošnje pravosuđe provodi istražni postupak protiv 105 uhapšenih izgrednika iz Hrvatske, a traga za još nekolicinom. Navijači Dinama su raspoređeni širom Grčke, u istražnim zatvorima.

U takvim okolnostima odigran je prvi meč, na Maksimiru u četvrtak, tokom kojeg nije bilo incidenata.

AEK je slavio 2:1, što mu uoči revanša pred svojim navijačima daje veće šanse za prolaz u plej-of rundu kvalifikacija za LŠ.

"Očekujem u Grčkoj isti tretman kakav su oni imali u Zagrebu. Tu nije bilo problema, osjećali su se sigurno pa isto očekujemo i mi u Atini", kazao je trener Dinama Igor Bišćan, koji je nekada igrao u Grčkoj, za Panatinaikos.

"Znamo stadione takvog tipa i kakva je vruća atmosfera na tribinama. S obzirom na sve ono što se događalo, biće ekstra vruće, ali idemo da probamo, da napravimo sve da izađemo iz tog vulkana uzdignutih ruku".

Bonus video: