Najveći derbi bez publike, Milinković: Moramo da budemo mudri i strpljivi

Budućnost u nedjelju od 19.30 sati gostuje Sutjesci

10520 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Od mogućih 12 bodova u prva četiri kola Meridianbet Prve crnogorske lige fudbaleri Budućnosti su osvojili samo pet bodova.

Imaju samo jednu pobjedu (u Pljevljima nad Rudarom - 4:0), dok su kod kuće u dva meča dva puta odigrali neriješeno - bilo je 1:1 u duelima sa Dečićem i Jezerom.

Treće gostovanje u sezoni - na premijeri je šampion izgubio na DG areni od debitanta Mladosti Lob.bet - najteže je za Podgoričane, jer idu na megdan najvećem rivalu Sutjesci koja ima bod više na tabeli (nedjelja od 19.30 časova).

Loša okolnost za oba tima je što će se derbi kraj Bistrice igrati bez prisustva publike.

"Svakako je ovo utakmica koja izaziva najveću pažnju u crnogorskom fudbalu. Veliki je hendikep za igrače to što neće biti publike, ali očekujem da moj tim da maksimum u ovom momentu. Vjerujem da će to biti dovoljno za dobar rezultat", rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Pamti i prvi derbi na klupi Budućnosti kada je zabilježio trijumf u Nikšiću.

"Ne bih rekao da je on u tom momentu bio prekretnica, više je to bio neki zamajac za ekipu jer možda je i ta prva utakmica koju je Budućnost odigrala protiv Sutjeske pod mojim vođstvom bila i najbolja i najkvalitenija što se fudbala tiče. Svaki derbi je neizvjestan, bez obzira na to što momenat nije dobar ni za nas ni za Sutjesku. Svaka utakmica je nešto novo, detalji će odlučiti i ovu. Nadam se da će ti detalji prevagnuti na našu stranu", dodao je Milinković.

Na klupi Sutjeske će debitovati trener Vladimir Janković.

"Možda je to neki psihološki plus za njih, jer se uvijek razdrma ekipa kada dođe novi trener. Za 7-10 dana ni mnogo bolji treneri nego što smo mi ne mogu da promijene mnogo toga. Kao što su i oni nas gledali u ovim utakmicama i analizirali, isto tako smo i mi, ali nisam još vidio ekipu koja ima neki kontinuitet i neko poboljšanje iz utakmice u utakmicu. Mi moramo da budemo mudri i strpljivi, da pokušamo da iskoristimo prednosti koje imamo", istakao je Milinković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: