Bajer sa Alonsom više nije Neverkuzen - „farmaceuti” u derbiju savladali Lajpcig i prekinuli neugodnu tradiciju

U derbiju 1. kola Bundeslige, tim iz Leverkuzena savladao Lajpcig 3:2. Borusija Dortmund golom Donijela Malena u 88. minutu srušila Keln

8392 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje nakon drugog gola Bajera, Foto: Marius Becker/dpa via AP
Slavlje nakon drugog gola Bajera, Foto: Marius Becker/dpa via AP
Ažurirano: 19.08.2023. 20:29h

Samo jednom u prethodnih sedam sezona, Bajer Leverkuzen je na startu Bundeslige upisao pobjedu, i to 17. avgusta 2019. protiv Paderborna (3:2).

U tom periodu je nastupe u šampionatu otvorio sa četiri poraza i dva remija, a danas je ekipa Ćabija Alonsa istim rezultatom kao prije četiri godine slavila u 1. kolu, i to u derbiju protiv Lajpciga.

„Farmaceuti” su poveli 2:0 golovima Džeremija Frimponga u 24. i Džonatana Te u 35. minutu, da bi u 39. udarcem glavom smanjio Dani Olmo.

Florijan Virc je vratio plus dva u 64. minutu i činilo se da je sve riješeno, ali su „bikovi” uzvratili - Lois Openda je smanjio u 71, a nekoliko minuta kasnije se obrukao i umjesto prazne mreže pogodio stativu...

Vicešampionska ekipa Borusije Dortmund se dugo mučila sa Kelnom i do pobjede stigla tek u 88. minutu, golom Donijela Malena nakon kornera.

Izvanredan meč su odigrali Augzburg i Borusija Menhengladbah. Gosti su vodili 2:0 i 3:1, a onda u 97. minutu, golom iz penala Tomaša Čvančare, stigli do remija (4:4).

Zanimljivo, i domaći su realizovali penal u 7. minutu nadoknade, ali 1. poluvremena.

Raspucan je bio i Štutgart, koji je savladao Bohum 5:0, uz po dva pogotka Serhua Girasija i Silasa.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: