Ispunio sam prvi fudbalski san

Milan Roganović (17), omladinski reprezentativac Crne Gore, potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom

24432 pregleda 487 reakcija 15 komentar(a)
Milan Roganović sa ocem, nekadašnjim kapitenom i trenerom Zete Dejanom, Foto: Privatni album
Milan Roganović sa ocem, nekadašnjim kapitenom i trenerom Zete Dejanom, Foto: Privatni album

Omladinski crnogorski reprezentativac, 17-godišnji Milan Roganović, potpisao je prvi profesionalni ugovor u karijeri - prvi profesionalni sa Partizanom!

Momak koji je prije 12 mjeseci kao 16-godišnjak otišao iz Zete u crno-bijeli dio Beograda, veoma brzo se u teškoj konkurenciji izborio za svoje mjesto pod suncem.

Prava borba i pravo dokazivanje ga, međutim, tek čekaju.

"Mogu da kažem da sam ispunio svoj prvi fudbalski sam. Potpisati profesionalni ugovor sa Partizanom, klubom za koji navijam, nešto je što sam doskora mogao samo da maštam, a sada je to realnost. Nastaviću, naravno, i dalje da maštam, ali i da predano radim, svjestan da sam tek na početku karijere i da sam potpis ugovora ne znači mnogo ako se na pravi način ne dokažem na terenu", kaže Roganović.

"Moj naredni cilj je da debitujem za prvi tim Partizana. Zato me čeka još mnogo rada i dokazivanja, prvo u mojoj omladinskoj konkurenciji, naravno i ne treninzima".

Milan igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, na istoj na kojoj je igrao njegov otac - bivši kapiten, trener, sportski direktor, riječju legenda Zete Dejan Roganović.

"Otac mi je najveći kritičar, ali i neko ko mi jako pomaže da razmišljam na pravi, sportski i fudbalski način".

Sa samo 16 godina Milan Roganović je odigrao 20-ak utakmica u dresu Zete u Prvoj crnogorskoj ligi.

Od individualnog učinka, izdvaja se - crveni karton. Doduše, ne baš "obični" crveni karton. Način na koji ga je dobio možda i na najbolji način otkriva borbeni duh, ali i način razmišljanja ovog tinejdžera, te pripadnost timu.

"Igrali smo protiv Podgorice, važan meč za opstanak, vodili smo 1:0, igrao se otprilike 88. minut. Protivnički igrač je išao sam na našeg golmana, u gol-šansi, instiktivno sam se bacio i odlučio da ga fauliram, jer je lopta bila predaleko. Zasluženo sam isključen, mi smo dobili 1:0. Naravno da nisam baš najponosniji na crveni karton, ali sam nakon meča dobio čestitke od saigrača, kao da sam postigao gol, ja sam osjećao da sam zaista pomogao timu".

Krase ga i taktička disciplina, jak duel, kombinatorika, sve to potkovamo sjajnom tehnikom - nije ni čudo što se već nalazi na listama brojnih skauta, ali je odlučio da ide normalnim, prirodnim putem.

Roganović je dio omladinske reprezentacije koju u oktobru u Podgorici čeka preliminarni turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Dobili smo tešku grupu, Engleska, Austrija i Vels. Možda je, međutim, tako i bolje, da se odmjerimo protiv pravih reprezentacija, a sjajna je stvar što igramo kod kuće, što će nam biti dodatni motiv", zaključuje Milan Roganović.

Bonus video: